fbpx

Да долея или да заменя маслото: Най-разпространената грешка

auto.blitz.bg

Има много начини да скапете колата си предварително. Един от тях е начин да се добавя постоянно масло. Много шофьори заради твърде високите цени на моторното масло, вместо да го заменят напълно, постоянно го доливат. 

Произведените днес автомобили не могат да се справят с този подход към тяхната експлоатация. Поради това много автомобили се развалят, а ремонти са твърде скъпи днес. Нанася ли вреда? Обикновените шофьори, виждайки, че консумацията на масло е твърде висока, ще започнат да мислят за ремонт на автомобила, но има хора, които се отказват да сменят изобщо маслото и предпочитат да доливат.

Да, по-добре е маслото да го има достатъчно дори с доливания, но поради различни химически промени то сменя качествата си с висока скорост. Допълването на ново масло спасява, но не за дълго. В много кратък срок обемът на добавеното масло буквално се губи сред натрупаните в двигателя боклуци и не може да достине нормалното си ниво.

Картерът на двигателя действа като филтърно устройство, на дъното му се натрупват тежки и плътни отлагания, а освен това те са леко свързани като въглеводородни състави. Всичко това не само не преминава през филтърната система, но и обратното  – дава още по-голямо замърсяване.

Пълна смяна на маслото. Тя помага ли? Предимства при смяна на маслото. В процеса на бързо източване на маслото от картера, всичко, което е било на дъното, се отстранява много бързо, а освен това се изчиства и мръсотията около филтъра на смукателната система.

Ако залеете ново масло през главата на цилиндъра, то ще премахне всички замърсявания от там със силна струя. Предимствата на новото масло е съдържащото се отлично миещо средство за двигателя. Цялата мръсотия, натрупана по-рано, ще бъде отстранена от новата във филтъра.

Новото масло връща предишната еластичност на остарелите гумени елементи. Трябва да се помни, че новото масло винаги е по-добро от старото, макар и с добавен литър прясно масло./auto.blitz.bg

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!