fbpx

Гърми чудовищен скандал във Варна! Съветник разкри: Парите за бул. “Левски“ свършиха

Снимка: Морско око

В общественото пространство се коментира обстоятелството, че изпълнението на проекта за новия бул.“Левски“ се бави заради липса на капацитет на изпълнителя и необходимост от дофинансиране на проекта за цялостното изграждане на булеварда.

Това заяви независимият общински съветник Григор Григоров на последното за годината заседание на Общинския съвет, пише Дарик Варна.

Григоров отправи питане към кмета на Варна каква е общата сума, предвидена по договор за изпълнението на проекта за бул.“Левски“ и каква част от нея за изплатени към момента. Съветникът поиска да разбере и какви са сроковете по договора и анексите към него, ако има такива, за приключване на строително-монтажните дейности и въвеждането в експлоатация, както и предвижда ли се увеличаване на средствата и санкции за изпълнителите, при неспазване на сроковете.

От възможността да отправят питане към кмета се възползваха още няколко общински съветници. Костадин Костадинов повдигна няколко въпроса, един от които е свързан с общинския паркинг до кръстовището на бул.“Сливница“ и ул.“Струга“, премахнат заради изграждането на бул.“Левски“. По негова информация паркингът е обслужвал обитателите на 102 апартамента от блоковете в близост. До момента са подадени 3 жалби от потърпевшите, без на тях да е даден отговор от местната власт къде ще могат да паркират колите си.

Милена Георгиева (БСП) алармира за неработещи специализирани асансьори в подлезите във Варна. След подадени до нея сигнали и личните й наблюдения като майка,  съоръженията не работят от месеци, а някои и от повече от година. Тя поиска да разбере каква е причината.

АКО ИЗТРЪСКАТЕ ТОЗИ ЧУВАЛ ЩЕ ИЗПАДАТ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, ЧЕ И ВАРНА ЩЕ ОБЛАГОРОДИТЕ. ЗАЩО МИСЛИТЕ, СА СВЪРШИЛИ ПАРИТЕ? ГЕРБ Е И ВЪВ ВАРНА, НЕ Е САМО В СОФИЯ. ЗАПОЧВАТ СТРОЕЖИ С ГРЪМ И ФАНФАРИ И ПО СРЕДАТА НА НИЩОТО СПИРАТ, ЧЕ НЯМАЛО ПАРИ. АМИ ТЕ ТЕЗИ ПАРИ НЕ СЕ БЕРАТ ОТ ДЪРВЕТАТА. ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ НЯКОЙ ДЕН, ЧЕ НИ ГЛОБЯВА ПАК ЕС С НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ МИЛИОНА ЛЕВА, ЗАЩОТО НЕ СТЕ ДОВЪРШИЛИ СТРОЕЖИТЕ? И ТОЗИ НА БУЛ. ВЛАДИСЛАВ СПРЯ – ЕДИН ОГРОМЕН ГЬОЛ, ПЪЛЕН С ВОДА СТОИ ТАКА, СЯКАШ ЩЕ СТАВА ЕЗЕРОТО НА ВАРНА. МАШИНИТЕ БЕЗДЕЙСТВАТ, ТРОТОАРИТЕ СА РАЗБИТИ, ПО УЛИЦИТЕ СЕ ТЪРКАЛЯТ ТОРБИ, ПЪЛНИ С ЦИМЕНТ, ДВИЖЕНИЕТО НЕ Е СЪВСЕМ РЕГЛАМЕНТИРАНО СТРУВА МИ СЕ. КАКВО Е ТОВА? КАКВА Е ТАЗИ БЕЗОТГОВОРНОСТ?
КОЙ СИ ПОЗВОЛЯВА ДА ГУБИ ВРЕМЕТО НА ЦЯЛ ОГРОМЕН ГРАД КАТО ГО КАРА ДА ГЛЕДА ТАКИВА НЕПРИЯТНИ ГЛЕДКИ? КЪДЕ СА ПАРИТЕ? КОГА ВАРНА ЩЕ ПОЛУЧИ ВИДА, КОЙТО ЗАСЛУЖАВА? ДОКОГА ЩЕ Я ДЪРЖИТЕ ГРОЗНА С ТЕЗИ ИЗКОПИ И ИЗКУСТВЕНИ ЕЗЕРА?

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

Блиц Новини
Стефани останала неразбрана в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Отдавна зрителите на Хелс китчън очакваха сладкарката Стефани да напусне предаването. Непрекъснатите скандали, които заформяше с кой ли не от участниците натоварваха и изместваха фокуса от готвенето. Тя влезе с големи претенции за професионалист и бе сигурна, че ще грабне голямата награда. Дотолкова дотегнаха с крясъци, че …

error: Content is protected !!