fbpx

Град- призрак в Абхазия: Някога в Акармара живели 25 000 човека, сега са най-много 20

източник: ТОК

Това е призрачен град в планините на Абхазия. Повече от 20 години там не живее никой. След Втората световна война в Акармара са настанени германски военнопленници. Градът става център на въгледобива в Кавказ и се е смятал за елитно място за живеене – с хотел, ресторант и дом на културата.

„Градът е в полуразрушено състояние, защото по време на СССР са го построили, населили, а сега тук няма нищо за правене“, разказва пътешественика Дмитрий Солодянкин.

През 1992-93 година, по време на войната в Абхазия, градът е преживял блокада, а след края на конфликта жителите никога не са се върнали. Мините за добив на въглища се оказват под От 25 хиляди жители остават само около 20 души.

 

„Има 1 жител в цяла пететажна сграда, представяте ли си?“, разказва Солодянкин, който открил, обитателя по саксии с цветя на остъклен балкон.

„За нас останаха руините от града ни, в който някога имаше живот, татнци, коно…“, разказва Игор Кишмария, жител на Акармара.

След някоя и друга година това очаква и България

за съжаление да особенно малките градове в които дори сега живеят едва по5 000-6 000 човека такъв например е моят град Мадан а и съседните като Рудозем Златоград Баните и много много други такива в нашите краини квартали продадоха мн б локове по за 5 000 лв и ги събориха за да им препродадат тухлите и керемидите и сега са останали няколко малки блокчета там дето живеят по 2-3 семеиства в цял блок

Сърцето ме заболя! Много, много тъжно……наистина – представям си Б-я по този начин, като се има в пред вид че е шепичка Държава в сравнение с останалите и за половината от нея това обезлюдяване е вече факт!?- плаче ми се………..

Тук не може да има аналогия от обезлюдяването вБГ.Хората са избягали от гражданската война.Не са имали време да вземат най цените си вещи.И тази война не е без участието на Русия.Вървяли са пеша дни наред през Кавказ с малките си деца и старци.

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!