fbpx

Градушка валя в продължение на 12 часа в турски окръг

Градушка от едри ледени късове валя в продължение на 12 часа на различни места в черноморския окръг Кастамону, Северна Турция, съобщи турската частна телевизия НТВ, цитирана от novini.bg.

В околията на градовете Чаталзейтин и Аздавай градушката е била с големината на яйце.

Много автомобили, жилища, офиси и обработваеми площи са понесли щети вследствие на природното явление. Много сгради са наводнени.

Шофьори, хванати на пътя от градушката, се опитаха да предпазят колите си, паркирайки ги под навесите на бензиностанции или на закрито. Други покриваха автомобилите си с килими.

Градушката е започнала вчера около 15 ч. в района на градовете Арач и Ихсангази, а след това последователно се е пренесла към Чаталзейтин, Абана и Бозкурт. В последвалите часове град е бил също и в околиите Аздавай, Сейдилер, Кюре и Инеболу. Така окръг Кастамону се е оказал под влиянието на непрестанни валежи на град в продължение на 12 часа, отбелязва НТВ.

Метеоролозите прогнозират, че окръг Кастамону ще бъде подвластен на проливни дъждове чак до 21 юни и предупреждават гражданите да бъдат бдителни заради вероятността от валежи от град в следобедните часове.

При градушка в същия окръг през септември миналата година над 20 хиляди автомобили бяха повредени, голям брой жилищни и офис сгради понесоха щети, а земеделските култури бяха унищожени, напомня телевизионният канал.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!