fbpx

Горанов: Влизането в еврозоната ще ни гарантира стабилна интеграция в ЕС!

epicenter.bg

Може да очакваме ценови промени, но те ще са част от доходната конвергенция, изтъква той

Министърът на финансите участва в дискусия с граждани на тема „България по пътя към еврото“

Еврото е втората най-използвана валута в света. От последната световна финансова криза има много по-строги мерки и контрол над банките. Аз съм дълбок оптимист, че еврото е част от по-дълбоката интеграция на България в Европейския съюз. Еврото е и част от гарантирането на мирния процес в Европа. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на дискусията с граждани на тема „България по пътя към еврото“. „Еврото ще спомогне за засилването на интеграцията на България в Европа.

След толкова години получихме ясни гаранции за влизането ни в ERM 2 и по-късно в еврозоната. Многократно са повтаряни ползите от приемането на еврото. Може да очакваме ценови промени, но те ще са част от доходната конвергенция. Това няма да са инфлационни процеси или спекула. Това ще са нормални процеси, които протичат на базата на икономическите процеси. Най-краткият път за влизане в еврозоната е престой 2-3 години в ЕРМ 2 и после една година оформяне на всички формалности. Най-оптимистичниата прогноза за замяна на лева с евро е 1 януари 2022 година“, прогнозира Владислав Горанов. В дискусията участие взе и евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел. „Днес вече имаме конкретно извървяни стъпки за влизането на България в еврозоната. Това се дължи на работата, която успяхме всички да свършим. Свършихме и много работа по отношение на информирането на българските граждани за ползите от влизането в еврозоната. Преди една година девет от десет българи не бяха наясно какви са ползите от члеснвтото ни в еврозоната и се поддаваха на фалшиви информация и дезинформация. Правим конкретни стъпки, които упсяхме да извървим. Влизането в еврозоната ще ни даде възможност да бъдем част от клуба, където се взимат сериозните решения в ЕС. Влизането в еврозоната ще ни гарантира стабилното интегриране в ЕС“, категорична беше тя.

Източник Новини.бг

да, вие големците искате ,но попитахте ли народа дали иска.пак за ваша полза

Глупости!Някой пак иска да ни вкара в поредния филм!

Горанoff, що не прескочим еврото и да минем направо към долара. Така по-лесно ще си зареждаме Ф16 с краварска газ. Буда и компания така развихте икономиката на България, че сега се чудим как да вземем на хорицата скътаните пари в грабливите банки, биткойните и остатъците от боновите книжки. Май само банките са на печалба в тая държава, щом доста фирми се махнаха от тука. И още нещо, изобшо не си мислете, че ще управлявате безкрайно ненаказано. Искров се измъкна, дянков се измъкан, но вие герберската шайка , няма как. Много сте затънали в тресавището.

Дали е 2лв или1евро за народа няма значение -би имало значение защо не сме равни пред законите , защо при 30години демокрация няма контрол в здравеопазването-крият и не я пускат на бял свят електронната здравна карта-източват здравната каса чрез спа хотелите и дистрибуторите на лекарства и др…..?????

Когато говорим за ползи и вреди от въвеждане на ЕВРО-то задължително трябва да попитате и ТЪРГОВЦИТЕ ! Не можете да задължите или контролирате търговеца за и със цени !!! Ако сега един хляб е 1 лев , то след въвеждане на еврото цената ще е 1 евро , а не 0,50 евроцента . Както и сега няма механизъм за цените на горивата , енергоносителите и т.н.

Какво,Евро,бе?Бедният,ще стане по-беден,богатият по-богат!Всичко друго е лъжа!

6 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!