fbpx

Големи инвеститори с интерес да строят 20 фабрики и да разкрият 10 000 работни места край Варна

www.varna24.bg

Турски и руски инвеститори са проявили интерес към индустриалната зона, която ще бъде изградена върху терен от 5000 декара край Аксаково, съобщи за Varna24.bg областният управител Стоян Пасев.

„Вече е намерен подходящ терен за индустриалната зона край Аксаково и имаме запитване от двама инвеститори. На този етап е важно държавата да си свърши работата, да бъде сменено предназначението на земята, тъй като попада в горски фонд. Трябва да се изведат до там всички комуникации – асфалт, газ, канал, ел. и ВиК. Това е задължението на държавата. Нямаме такава зона край Варна и трябва да се изгради, тъй като какъвто и инвеститор да дойде нямаме какво адекватно да предложим. Инвеститорите, които проявяват интерес към зоната имат намерение да изградят около 20 фабрики, лека промишленост предимно. Това предполага, че ще бъдат разкрити около 10 000 работни места. Тече в момента процедура по изработване на ПУП за зоната, която се намира на разклона за с. Слънчево. Локацията е отлична, близо до пристанището и до града“, каза областният управител.

Според него именно изграждането на индустриалната зона налага да се мисли и в посока втори Аспарухов мост над Варненското езеро или тунел под него.

„Все още няма проекти, има някаква идея. Няма заложено нищо в Общия устройствен план, няма отчуждаване на парцели, няма яснота откъде точно ще мине трасето, но предвид тази индустриална зона, която ще ситуираме необходимостта от втори мост става много актуална, за да разтоварим движението на тежкотоварни автомобили от града. Точно сега е момента да се разработи проект, за да получим еврофинансиране за изграждането на втори мост. Имаме всички шансове да ни бъдат отпуснати средства за обследване, мониторинг, проектиране. Инициативата е на Община Варна. Може да се разгледат и готовите идейни проекти, с които сме запознати. Разговарях с главния архитект Виктор Бузев, който има не малко идеи. Защо пък вместо втори мост да не е тунел под езерото? Прокопаха Ламанша, ние едно езеро ли не можем да прекопаем?“, коментира още Стоян Пасев.

Големи инвеститори , турски фирми на леката промишленост, да правят дънки и легени на ишлеме и да тровят българската природа. Aма ЕП няма да им разреши щото Турция не е в Европа, а за Русия има санкции. И оппала, само големи приказки за големи инвеститори. Пък то и работната ръка от Слънчево , Игнатиево и Припек се изнесоха да работят край Дортмунд , ще внесем виетнамци , летището близко. Гербрски локуми ако не сте слушали предизборно, на ви !

Дрън Дрън ярина 20 инвеститори…. Разсмя ме

Смятате ли, че някой ви вярва вече ? Никойййй ! Отдавна сте бита карта и скоро болезнено ще го разберете !

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!