fbpx

Глобиха шофьор, закъсал в аварийната на „Тракия“

Пловдивски полицаи побързаха да глобят шофьор за шофиране в аварийната лента на АМ „Тракия“, без да вземат предвид, че той карал там колата си след установена повреда. Засегнатият мъж подал жалба в съда срещу неправомерните действия на ченгетата и магистратите отменили наложената солена глоба, пише Марица.

Случката се разиграла на 5 август, когато мъжът се прибирал от морето с личния си „Шевролет Авео“. В близост до Карловско шосе бил разположен екип на КАТ, който забелязал, че колата се движи в аварийната лента. Водачът бил спрян и въпреки обясненията му, че има реална повреда по колата, му бил съставен акт за 1000 лева глоба и отнемане на книжката за срок от 3 месеца. По-късно било издадено и наказателно постановление, срещу което той подал жалба в съда.

Пред магистратите била разпитана и жена, която също пътувала в автомобила. Тя обяснила, че малко преди въпросното място светнала лампичката „Check Engine”, която индикира повреда в двигателя. Шофьорът се притеснил и решил да отбие колата, за да провери какво става. Докато намалявал скоростта, полицаите го спрели и поискали документи. Не било взето под внимание обяснението, че има повреда по колата, а веднага била съставена глобата.

Според Закона за движение по пътищата „при движение по автомагистрала на водача е забранено да се движи или спира в лентата за принудително спиране освен при повреда на пътното превозно средство, както и при здравословни проблеми на водача или пътниците в превозното средство. Водачът на пътно превозно средство, принуден да спре поради независещи от него обстоятелства, може да направи това именно върху лентата за принудително спиране извън платното за движение“.

Съдът сметнал, че повредата в двигателя е именно независещо от водача обстоятелство, а той е действал спрямо закона и е спрял в аварийната лента. От друга страна, полицаите не били представили никакви доказателства, които да оборят твърдението за повреда в автомобила.

Поради тази причина и глобата била отменена.

Решението подлежи на обжалване и протест пред Административния съд.

Е,ТАЗИ ЛАКОМИЯ ЗА ГЛОБИ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕКРАТИ

Check engine не означава че двигателя е счупен , ма този шаран не трябва чак толкова да знае . Разковничето тук е в това че простите ченгета са го спрели , той можеше да си кара там чак до селото му . Народа е толкова изпростял че уж няма на къде повече , ама вижда се има

Това наказателно постановление трябва да бъде приложено към безмозъчните същества които са съставили акта. Причината – ЗЛОУПОТРЕБА СЪС СЛУЖЕБНО ПОЛОЖЕНИЕ /власт /

Като казвам изпростял имам в предвид от главата надолу – най-прости са депутатите , праветелство , ченгета , кметове и т.н.

Има много тъпи колеги полицаи назначени с връзки особено в Пловдив глупаци прости но с връзки*Това е за жалост в МВР корупция връзкарство и некомпетентни полицаи които при една нова политика трябва да се промени законна и на МВР и който не отговоря на кадровата политика вън законно он МВР да става шофьор на такси не да се пъчи с ониформата а коефицента на интелект нула*И дори и сега тридесет години демокрация едно 90 процента от личния състав са наследници от работнечиско семейство и комунистическо мислене *Ама първо шефовете вън от системата и после малките тъпаци*А най напред тумора партя ГЕРБ откъдето се поражда и създава корупцията и кадровата политика в МВР!!!

Има много тъпи колеги полицаи назначени с връзки особено в Пловдив глупаци прости но с връзки*Това е за жалост в МВР корупция връзкарство некомпетентни полицаи които при една нова политика трябва да се промени законна на МВР и който не отговоря на кадровата политика вън законно от МВР да става шофьор на такси не да се пъчи с униформата а коефицента на интелект нула*И дори и сега тридесет години демокрация едно 90 процента от личния състав са наследници от работнечиско семейство и комунистическо мислене *Ама първо шефовете вън от системата и после малките тъпаци*А най напред тумора партя ГЕРБ откъдето се поражда и създава корупцията и кадровата политика в МВР!!!

Ами то не може всеки да умен толкоз колкото ти!Ти явно си голям капацитет.

ДА СЕ ВЪВЕДЕ ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ И ОПРЕСНИТЕЛНИ КУРСОВЕ И НА ЧЕНГЕТАТА ПО ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА , ЗАЩОТО СИ ИМПРОВИЗИРАТ КАКТО ИМ ИЗНАСЯ ???

Ти като те гледам май си по-малък шаран и дано ти се случи и на теб това,тога ще ти видим коментара.

хитлерчо, хитлерчооооооо, ти Униформа не можеш правилно да напишеш, за коефицент на интелигентност ми говориш….

Кучкарите от МВР/КАТ ги вълнуват само рушветите !!!
Акт ще имаш щом не кихаш!

Да правилно. Чека не е повреда,която е задължително спирането, а човека си е изпреварва през аварийната лента. Вината е в полицаите кат, че не са му снимали таблото.

Колко метра ви е нужно да спрете принудително в аварийната лента, като се прибират от морето. Или ви е по лесно да си изпреварват по авариното колоните от автомобили?

За такива тарикати шофьори трябва акт. Аварираш, спираш на аварийни и поставяш триъгълника а не да си караш по аварийната???

Всяка година имат изпити по Кат тези, който имат право да работят по КАТ.

16 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

USA news
Horoscope for Friday, March 29: Your phone should not pick up a sign

Pixabay On March 29, Taurus better not pick up their phone. Here is the horoscope from the Lama: Aries During this day you will find a brother in reason. Or a sister. In other words, you will meet a member of the opposite sex who will think and feel the …

error: Content is protected !!