fbpx

Главният секретар на МВР: Започва дисциплинарна проверка в Трето районно в Пловдив, откъдето избяга арестант

Снимка TrafficNews.bg 

Със сигурност ще има наказани за бягството на задържият от Трето РПУ в Пловдив. Ако ръководителят не е създал необходимата организация, той ще понесе наказание, но ако някой от служителите е нарушил процедурата, наказанието ще бъде за него, заяви за TrafficNews.bg главният секретар на МВР Младен Маринов.

Днес преди обед задържаният Петър Петров избягал  от тоалетната на Трето районно управление. Вчера той бил задържан с малко количество наркотик и случаят бил докладван на Районна прокуратура. Сутринта се примолил на полицаите да го заведат до тоалетна, тъй като коремът го болял, като ги излъгал, че има разстройство. Това му дало преднина и позволило да отвори прозореца и да избяга.

Парадоксалното е , че само час по-късно 24- часовата му мярка изтичала и той щял да бъде освободен, защото наркотикът , открит в джобовете му бил пренебрежимо малко количество.

Към момента пловдивската полиция е вдигната на крак и се провежда масирана акция по издирване на беглеца. Полиция има на всички изходи на града, като подозрителните автомобили се проверяват щателно.

Репортер на TrafficNews.bg потърси за коментар началникът на Трето районно инспектор Никола Симов. Симов обаче е в отпуск и посочи, че не му е докладвано нищо за случая. Негов заместник е инспектор Георги Машонов.

Районна прокуратура също е започнала проверка за бягството на затворника.

Бягството на наркопласьора от районното управление идва след серия от пропуски от страна на охраната в затвори, затворнически общежития и външни работни обекти, в които работят лишени от свобода.

Инцидентът нанежи допълнително страстите в парламента, където вървят дебатите по вота на недоверие, поискан от БСП заради множество проблемите в сектор Сигурност. Лидерът на БСП Корнелия Нинова започна речта си точно с новината за избягалия арестант и сарскастично препоръча на вътрешния министър „да го хванат до края на дебата и преди да си е пуснал брада“.

„При тази светкавична реакция от БСП ще трябва да проверим дали това бягство е случайно “ коментира гл. комисар Маринов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!