fbpx

Германците Ралф и Бернадет напускат България! Не е райското място, за което са мечтали и става все по-скъпо

Ралф и Бернадет напускат пределите на родната си Германия и решават да се заселят в България, за да прекарат старините си на село. Могилище им се сторило като едно спокойно и приятно място, където двамата германци си купуват голяма вила на изгодна цена, съобщава „Дойче Веле“.
Представите за привидния рай, който уж откриват в страната ни, бързо са разбити. Ралф и Бернадет изобщо не се чувстват сигурни в дома си. Поставили са камери и алармени инсталации навсякъде заради крадци, измамници и изнудвачи.
„Тези хора, които обикалят и крадат не знаят какво друго да правят. Иначе не могат да преживяват. Хората тук бедни ли са? Бедни са. Много бедни!“, споделя Ралф. Камерите работят деноношно, а семейството е изгубило доверието си в своите съселяни. Затова странят от всички и живеят изолирано, не говорят с никого, а и нямат желание. Ралф разказва, че от време на време поздравява някои от съселяните си, но повечето дори не му отвръщат. Двамата знаят само няколко български думи: Хляб, вода и Благодаря!
Съседите около тях – предимно англичани и германци, отдавна са се изселили от България заради огромното разочарование, което са преживели в страната ни. А животът на Ралф и Бернадет става все по-скъп. Сметките не излизат, парите им не стигат за България, а какво остава за Германия.
„Как да живея с 900 евро, при положение, че и най-малкото жилище струва 400-500 евро? И това е само наемът! А ми трябват още пари за сметки, храна, кола, застраховки…“, споделя Ралф.
Представяли си животът у нас по съвсем различен начин тук. В началото всичко било прекрасно – цените били изгодни, а и двамата били близо до морето. Вече, обаче, тук не им харесва, но няма и връщане назад към Германия. Семейството е категорично – не желае да остане и в България. Чувстват се самотни и изолирани. Следващата им дестинация е Унгария.
Не всички чужденци, обаче, са недоволни от престоя си в страната ни. 76-годишната Ана Лекс от Щутгарт иска да обиколи Европа заедно със съпруга си на тяхната моторна лодка. Мъжът и, обаче, умира. В момента Ана живее в яхтеното пристанище на Варна. България и лодката са нейната нова родина. „Хората тук все още имат време за приказки. Стоят си и си приказват. В Германия това не може да се случи, всички все бързат! Тук е друго. Пък и вижте колко е красиво – природата, морето…“, споделя Ана Лекс.

А парички Ана Лекс , взема откъде, че да се радва на природата, морето??

Райско място България беше докато не направиха цените на стоките като в Европа.
Щом Ралф и Бернадет се оплакват и са разочаровани с доходите, които са имали от Германия за живеене в България, представете си как се чувстват българите, които имат приходи по български страндарт, а реазходи по европейски… !
Хората не се раждат с пороци! Социалната среда ги ражда. Ако нямаше в Германия социални помощи на ниво, щеше да бътде по-зле и от България.
Една българка, живееща в Германия

Стига хленчене !Всеки ден е борба .Направете своя избор ,но без да се оплаквате от всичко .С много труд , без алчност и завист и тук можете да сте щастливи !Пожелавам го на всички Българи избрали трудностите в нашата Родина .Успех !

Предполагам че възрастта на жената е отговора на не особено умния ти въпрос

Пет дни по 15 часа + един ден 8 часа в седмицата, шест години, това според теб малко труд ли е?

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!