fbpx

ГЕРБ и ОП гарантираха кворума в НС. Цветанов също обеща още по-високи заплати от 2020 г.

novini.bg
Премиерът Бойко Борисов събра на Коалиционен съвет в Министерски съвет ГЕРБ и „Обединени патриоти“, за да обсъдят кворума в Народното събрание.

След края на съвета брифинг дадоха Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, Волен Сидеров, лидер на „Атака“ и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

„Парламентаризмът няма алтернатива. Да отсъстваш от парламента не е добре. Ще покажем, че сме управляваща коалицията, която ще изпълни мандата, независимо от изборната година, в която влязохме. Имаме много неща да вършим по отношение на доходите, на пенсиите“, заяви Сидеров.

„С кворума няма да има проблем, с присъствието в залата няма да има проблем. Напротив, предвиждаме по-бързо внасяне на някои законопроекти“, добави Волен Сидеров.

Каракачанов от своя страна заяви, че действително коалиционният съвет не се е събирал няколко седмици. „Затягаме дисциплината. Няма да разчитаме на БСП, който си играят на иде ми – дойде ми като БСП. Българският народ е изпратил всички в парламента, за да работят“, заяви вицепремиерът.

„Аз също искам да се искам да се присъединя към казаното от колегите. Имаме да изпълняваме програмата и се справяме успешно „, каза и Цветанов. Той напомни, че заради добрата събираемост от следващата година ще има нова възможност за увеличаване на доходите с 10%. „Всичко това показва, че управленската програма се изпълнява“, добави Цветанов.

Относно кворума в парламента, председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че заради отсъствието на БСП, ще трябва да се ограничат други дейности на депутатите, като участие в комисии, сесии на ОССЕ и други.

Във връзка с промените в Изборния кодекс, Цветан Цветанов заяви, че промените в изборното законодателство не се правят заради капризите на БСП, а водещи от обществения интерес. „Самата БСП по начина, по който прави политиката си, се дистанцира от реалния парламентаризъм . Не знам дали БСП ще участват въобще в следващи парламентарни избори, защото така няма как да се прави политика, няма как да се защитава обществото“, каза той.

„Благодаря на колегите ми, че всички се отнасяме дисциплинирано към отговорностите, които имаме и изпълняваме управленската си промяна“, заяви Цветан Цветанов на партиите от Обединените патриоти.

„Не е нормално омразата да носи политически дивиденти. Не ултимативно трябва да се защитават позиции, както прави БСП“, добави Цветанов.

На брифинга Красимир Каракачанов съобщи, че изразява и мнението на ВМРО, което гласи, че трите партии трябва да се явят заедно на евроизбори. Ако това не се случи обаче, отношението им и позицията им кум управлението няма да се промени, обясни той.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!