fbpx

Георги Свиленски, БСП: Проблемът се казва Бойко Борисов

БСП загуби, правим анализи – къде и какви грешки сме допуснали. Истината, която трябва да бъде казана е, че голямата загуба е това, че българските граждани не излязоха да гласуват и така удариха шамар на всички политически партии. Хората ясно посочиха, че партиите трябва променят отношението си, модела си и политиките си. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по БНР, съобщиха от пресцентъра на партията, цитирани от „Факти.бг„.
По думите му от БСП са искали да приобщят по-широк кръг български избиратели, но не са успели да отворят ветрилото чрез периферния вот.

„По-лошото е, че хората не видяха в никоя политическа сила алтернатива. Затова трябва да си направим изводи. За да се случи промяната в държавата, българското общество трябва да я поиска. Тя не може да се случи, докато хората седят вкъщи – пред телевизорите и в интернет пространството“, изрази мнение социалистът. Той призова гражданите да бъдат активни в политическия живот и изборите.

Той обясни, че промяна е нужна и тя е била заявена както от ръководството на БСП, така и от самата партия и от Националния съвет – става дума за обявен курс на промяна и нова политика.

„Тази промяна се води нееднозначно през последните години. Друг е въпросът колко време е необходимо, за да се случи и кога ще се стигне до крайния резултат – една сериозна победа на парламентарни избори“, подчерта зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“. По думите му смяната на модела в България ще бъде трудна задача, защото интересите, които биха били засегнати са много големи и от БСП ги изпитват на гърба си ежедневно, а най-много ги е изпитала Елена Йончева.

„За да спечелим местните избори, председателят на партията иска нов кредит на доверие от всички партийни членове. Корнелия Нинова иска подкрепа, за да може в рамките на следващите месеци да проведе такава политика в партията, която да изведе БСП като победител на предстоящите местни избори“, коментира още Свиленски.

По повод връщането на БСП в парламента, той заяви: „Виждаме един парламент, в който ще се говорим повече за социална политика и доходи, за това- българските граждани да живеят по-добре. Няма как да не се отчете нашият принос, тъй като обикаляйки из страната, кандидатите за евродепутати от „БСП за България“ и народните представители видяха проблемите по места, срещнаха се с избирателите. Обиколихме цяла България с „Визия за България“ и още тогава констатирахме сериозните проблеми. Радваме се, че повече народни представители също са ги видели и това ще бъде темата на следващия парламентарен сезон“.

„Със стартовата ни позиция от европейските избори, амбициите ни са за победа на местните избори. Това зависи от работата ни на терен, на място, от общинските организации и областните структури, които ще проведат кампанията. Със смяната на Цветанов, не може да бъде сменен моделът на управление. Докато българските граждани не разберат, че проблемът се казва Бойко Борисов, те ще получават по някой Цветанов, който да реализира политиките на Борисов“, заключи Свиленски.

Какво се разбира от БСП , под смяна на модела за управление.Май „Седни да седна“.
БСП не разбра ли,че хората не излязоха да гласуват защото се отвратиха от начина на водене на изборната каппания на БСП. Кампания с преобладаващо изказване на омраза,лъжи и инсинуации предимно против ГЕРБ. Дори симпантизантите на ГЕРБ разочаровани от действията на Цветанов и Цсчева не излязоха да гласуват за ГЕРБ, но не гласуваха и за БСП. И господ не можеше при тези обстоятелства да накара хората да гласуват за БСП.
Нито в един диспут или агитация не видях педставителите на БСП да кажат поне една дума за това каква позиция ще вземат във връзка с пакта „Мобилност“.И това го нямаше.
Сега отново призиви за победа на местните избори. Пак същото ще се получи. Пак 40% от старите хора ще гласуват за БСП и 40% от младите за ГЕРБ.
БСП няма електорат за да спечели каквито и да е избори. И да спечели ще бъде малцинство спрямо останалите партии.
Време е БСП да си изгради концепция и програма за развитие на България,но не визия за Бългатия,а програма за действително развитие на България с финансови разчети и икономическа обосновка. Да изгради програми за всички слоеве на населението, а не само за бедните, защото има и много фалшиви бедни.

Аз не мога да си представя как имат нахалство да искат пак да управляват, като няма нито едно комунистическо и псевдосоциалистическо правителство,което да не е фалирало държавата,да не е затънало в корупционни сделки, което е бивало изгонено с камъни или с 400-дневни демонстрации? Вярно,че всяка партия се бори за власт,обаче да се изкарват херувими и способни политици- ха-ха, да го разправят на новородените…Жалко ,че техният електорат-възрастни отрудени хора,не могат да имат достойни старини пак поради това, че БКП профука и пенсионния фонд. Но продължават да гласуват за тях ,защото не искат и пред себе си да признаят,че животът им е минал погрешно, а бъдещето им се струва неясно и плашещо.

Свиленски и Радев сякаш Деска им пише речите – и двамата едно и също приказват май не се ревнуват….

Проблема им е вътре в БСП , докато се разделят и самоизяждат в партията и търпят провокатори в нея , добро и победа да не чакат !

4 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!