fbpx

Георги Домусчиев: Инвестицията в Нова ТВ е стратегическа, ще продължим политиката за обективна публицистика

Инвестицията ни в „Нова Броудкастинг Груп“ е стратегическа за нашия инвестиционен холдинг. Тя ни дава възможност да навлезем в един перспективен и нов за нас индустриален сегмент. Така изпълнителният директор на медийната компания „Адванс Медиа Груп“ ЕАД Георги Домусчиев коментира официалната информация, че шведската медийна група Modern Times Group (MTG) и „Адванс“ са подписали официално договор за продажба на „Нова Броудкастинг Груп“ АД, съобщи флагман.бг.

„Възнамеряваме да продължим успешното развитие на медията, опирайки се на качеството и доказания професионализъм на хората и мениджърите, работещи в групата на „Нова“. Неслучайно медията е водеща в страната. Възнамеряваме да поддържаме досегашната политика на „Нова Броудкастинг Груп“ за обективна публицистика, лоялност към зрителите и партньорите, както и високо качество на съдържанието и програмите. Надяваме се с нашата финансова подкрепа медията да продължи да се развива ускорено и да предлага все по-добър и интересен продукт на зрителите. Не на последно място, ще окажем значителна подкрепа за утвърждаването на „Нова“ като „българската телевизия“ със запазването и включването в програмите на все повече български сериали, филми и развлекателни програми“, казва Домусчиев.

Днес българската и шведската компании обявиха, че цената по сделката е 185 мпн. евро. Срещу тези пари братя Домусчиеви стават собственици на 100% от „Нова телевизия“ и на мажоритарен дял в интернет медийната група „Нет Инфо“.

Прехвърлянето на собствеността подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията, а финализирането на сделката се очаква да е факт през второто тримесечие на 2019 г.

„Нова Броудкастинг Груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България. В портфолиото на компанията влизат 7 телевизионни канала. Компанията е най-големият участник на онлайн пазара в страната, достигайки до около 75% от хората, използващи интернет в България.

Приходите от продажби на „Нова Броудкастинг Груп“ АД за 2018 г. се оценяват 112.5 млн. евро, а оперативната печалба (EBIT) е достигнала 21.8 млн. евро. В компанията работят 650 души.

„Адванс Медиа Груп“ ЕАД е дъщерна компания на инвестиционния холдинг „Адванс Пропъртис“ ООД , собственост на братята Кирил и Георги Домусчиеви. „Адванс Пропъртис“ ООД притежава 117 компании в 23 държави от 10 различни индустрии. В портфолиото на холдинга е глобалната фармацевтична компания с дългогодишен опит и традиции в разработката, производството и продажбите на продукти за ветеринарната и хуманната медицина „Хювефарма“. Инвестиционното дружество притежава и българската корабна компания със 126-годишна история „Параходство БМФ“, както и пристанищният оператор „БМФ Порт Бургас“.

ха ха ах а хааах хааахххаха хаха ха хааааа, щях да се задавя от смях!

Ако изчезне лигавия Рачков и суетния му началник ще бъде чудно /да си помечтая и аз /

Най-тъпите предавания! От години не гледам изтърканите риалита и празнотии всякакви!

Дано вече няма просташки реалити шоу програми. А сега да видим Маги Халваджиян къде ще „царства“?

Много рядко гледам тази телевизия , така че все
едно кой я купува , още повече , че не изпитвам
особени симпатии към Домусчиеви……..

Щял да ПРОДЪЛЖИ досегашната ОБЕКТИВНА ЖУРНАЛИСТИКА! Абе…този,на кое място в световните класации е досегашната ви обективна журналистика??????Лъжливи,крадливи…боклуци!

1 ГОДИНА ИМ ДАВАМ И НЯМА ДА ИМА НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Сега и управляващите още по лесно ще манипулират нацията…

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

Блиц Новини
Козунаци от 2 до 100 лв на пазара

Кадри България он ер. Остава по-малко от месец до светлия празник Великден и темите за козунаци и яйца се завъртяха.  Увеличават се и проверките за качеството и цената на козунаците, казват от Сдружението за достъпна и качествена храна. Ако козунакът от магазинната мрежа е без етикет, е притеснително, тъй като …

error: Content is protected !!