fbpx

Ген. Атанас Атанасов: Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на Горанов

Премиерът казва париите да си търсят спонсори, а ДПС ни натрапва обръчи от фирми, каза лидерът на ДСБ

Бойко Борисов направи остър ход с партийните субсидии заради гафа на финансовият министър Владислав Горанов. Премиерът знаеше, че предложението му за намаляването им от 11 на 1 лев няма да бъде прието, но един месец се занимаваме с тези тема. Това каза в „Тази сутрин“ по бТВ лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

Той сподели, че партията му има да връща на държавата около 50 000 лева, но трябвало да съберат дарения, защото нямало друг начин, тъй като субсидия вече не получава.

„Тази сага откъде тръгна? От това, че министърът на финансите, злоупотребявайки с правомощията си, е наддавал дълго време пари на партиите. Вместо да понесе отговорност и да подаде оставката, че е разхитил пари от бюджета, Борисов направи този остър ход и то с нещо, което знаеше, че няма да бъде прието. Един месец обаче се занимаваме с тези субсидии“, заяви генералът.

„Извадих законопроектът, който е внесен през 2001 г. за субсидиране на политическите партии. В мотивите е записано, че това се прави като основна антикорупционна мярка с оглед присъединяването на България към Европейския съюз. Сега Борисов казва „Не ви трябват субсидии, търсете си пари от спонсорите, а ДПС директно заявиха, че обръчите от фирми щели да ни обслужват“, добави той.

Целта на тази маневра на Борисов е отклоняване на общественото внимание от гафа на финансовия министър, който е свързващо звено между ГЕРБ и ДПС, заяви Атанасов.

Той коментира решението на Антикорупционната комисия, че няма нарушения по казусите с имотите на властта.

„Скандалът „Апартамент гейт” започна с една шега. Цветан Цветанов каза, че няма кой да го накаже и се оказа прав“, каза още ген. Атанасов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
“Ергенът” разсипа здравето на Васка, получила паник атаки и припаднала

кадри bTV, YouTube/Надкаст Истински кошмар е изживяла любимата ергенка на мъжете Васка. Тоталното игнориране от страна на продукцията я докарало истински срив, разкри тя в подкаста “Надкаст”. Месеци след снимките на “Ергенън”, тя буквално припаднала от това, което видяла да се излъчва по bTV. “В началото бях много разочарована. Отрази …

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

error: Content is protected !!