fbpx

В момента се качва на всяка стена! Любимият актьор Владимир Карамазов

На 27 април рожден ден празнува Владимир Карамазов – актьор
Владимир Карамазов е български актьор и продуцент.

Днес той навършва 40 години!

Владимир Карамазов е роден на 27 април 1979 г. в София. Рожденото му име е Владимир Александров.

Завършил е актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова и доцент Веселин Ранков през 2002 г. През същата година се присъединява към трупата на Народен театър „Иван Вазов“”. Получава артистичния псевдоним Карамазов от режисьорката Лилия Абаджиева за ролята на Ромео.

Участва в постановката на Театър 199 „Рибарят и неговата душа“ по Оскар Уайлд, режисьор Мариус Куркински, която се играе повече от 10 години и има над 200 изиграни представления.

През 2010 и 2013 г. постановката „Казанова – реквием за любовта“ с Карамазов в ролята на Казанова обира аплодисменти от публиката във Франция на театралния фестивал в Авиньон и театри в Париж. Актьорският талант на актьора е признат от публика и критици.

След повече от 10 години като актьор в повече от 25 театрални постановки и участия в телевизионни предавания, филми и сериали, през 2013 г. Владимир Карамазов заедно с най-добрите си приятели Захари Бахаров и Юлиан Вергов създава продуцентската компания „Three Bears Entertainment“, чийто първи и успешен проект е постановката „Арт“ на Ясмина Реза, копродукция със Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Постановката се посреща с аплодисменти от публиката, както и от критиците. След премиерата ѝ през април 2013 г. тримата приятели правят турнета в страната.

Владимир Карамазов е един от актьорите в програмата на Фортисимо Фамилия. През 2014 г. той участва в Приказки за симфоничния оркестър с диригент Максим Ешкенази в Зала „България“ (в ролята на Разбойника).

През 2015 г. Карамазов участва в Портрет на Чайковски – Дете от стъкло (в ролята на Чайковски).

През 2016 г. той отново участва в Приказки за симфоничния оркестър с диригент Максим Ешкенази (отново в ролята на Разбойника). През 2017 г. Владимир Карамазов участва в Карнавал на животните (в ролята на Африканския крал) от програмата на Фортисимо Фамилия.

От 2014 г. досега Владимир Карамазов е посланик на „Нощта на театрите“, част от инициативата „Европейска нощ на театрите“.

През 2017 г. Владимир Карамазов участва като лектор в „Ideas Rearranged – StartUP Conference 2017“, където разказва за комуникационната стратегия на „Три Беарс Ентъртеймънт“ и някои от най-успешните и ефективни рекламни кампании и проекти на компанията.

Владимир Карамазов се включва в много благотворителни инициативи, концерти и телетони на УНИЦЕФ („Бъдеше без насилие за всяко дете“ и „Заедно от детската градина“ и др.).

От първото издание през 2013 г. всяка година е сред номинираните в конкурса „Ерген на годината“ – раздел „Шоубизнес“.

Карамазов знае руски и английски език. Негови хоби и страст са пътешествията, гмуркането и пистовите мотори

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!