fbpx

Връщат инвалиди за безплатни винетки

Хора с увреждания, които имат над 50% ТЕЛК, не могат да получат полагащите им се безплатни винетки. За това алармираха потърпевши, които са били върнати от пловдивското „Социално подпомагане”.

Обяснението, което служителките им дали, било, че безплатните винетки щели да бъдат раздавани след 14 януари. Причината била, че социалните служби все още нямали информация как точно ще става раздаването на стикерите, които са вече електронни. За случващото се потвърди Надя Танева – директор на „Социално подпомагане – Пловдив”.

Тя обаче уточни, че раздаването на безплатните електронни винетки ще започне в първите дни на януари.
„След Нова година ще започнем да работим с винетките, защото наредбата, която обслужва хората с увреждания, до 20 декември бе качена за обсъждане. Тя трябва да бъде приета, трябва да ни бъде изпратена, за да знаем какъв е новият ред на отпускането им”, каза Танева.

Поради тази причина след Нова година ще започнем да приемаме заявленията, допълни тя. „Ние нямаме още от новите заявления. Да, така е. Всички хора го знаят това нещо. Освен това старите им винетки важат до края на януари. Свикнали са винаги декември да подават заявленията, за да са спокойни. Всички, които имат право на безплатни винетки, ще ги имат в срок. Не трябва да имат притеснения”, обясни още шефката на „Социално подпомагане” в Пловдив, допълва Блиц.
Тя уточни, че в началото на януари ще бъде създадена организация с отварянето на повече приемни, за да може всички имащи право на безплатния стикер, да могат да го получат в срок. Към момента право на винетка по линия на социалното подпомагане в Пловдив имат близо 12 000 души.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!