fbpx

Водещ германски кардиолог съветва хиперотониците: Минете на диета, намалете лекарствата

източник: Zdrave.to

При повечето хора систоличното кръвно налягане (горна граница) с годините се увеличава. В резултат много от възрастните имат или ще имат “изолирана систолна хипертония” – високо кръвно налягане, при което само горната граница е над нормата.

Например 150/80. Нормите за това кое е оптимално кръвно, прехипертония и хипертония са едни и същи за всички над 16 години, независимо от възрастта или пола.

Ето защо с течение на годините и при повишаване на кръвното налягане хората се обръщат към медикаментите, за да държат в норма стойностите си.

Високото кръвно налягане обаче може да бъде неутрализирано по естествен път, казва директорът на университетската болница Манхайм и председател на германската лига за хипертония Бернхард Крамер.

Според него корекцията на начина на живот е ефективна мярка в борбата с хипертонията и може значително да намали количеството на приетите лекарства.

Дори 150 минути леки тренировки през седмицата ще бъдат много полезни за сърцето.

Крамер отбеляза, че повечето пациенти с хипертония са с наднормено тегло, така че отслабването ще помогне за намаляване на налягането.

Лекарят също така съветва да се откажете от консумацията на големи количества сол, замествайки я с подправки.

Според Крамер, пациентите с хипертония трябва да се придържат към лека диета с много зеленчуци, плодове, нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни.

Диетата трябва да включва също сок от цвекло, чесън и глог.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!