fbpx

ВМРО предлага да се въведат помощи за новородени! Парите са според образователния ценз на родителите

На брифинг в Народното събрание общинският съветник от ВМРО в Столичния общински съвет Карлос Контрера представи програма за образованата раждаемост.

Програмата ще бъде внесена под формата на доклад, който предвижда отпускане на еднократна финансова помощ за насърчаване на раждаемостта и отглеждането на деца на територията на Столична община, предаде  Novini.bg.

Предложението на ВМРО е:

За първо дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 200 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 250 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 300 лв.

За второ дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 500 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 600 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 700 лв.

За трето дете при родители с еднаква степен на образование се предвиждат:

1. Родители със средно образование – сума в размер на 1300 лв.;

2. Родители с висше образование степен „Бакалавър“ – сума в размер на 1500 лв.;

3. Родители с висше образование степен „Магистър“ – сума в размер на 1700 лв.

 

От ВМРО предлагат за по-висока степен на образование, еднократната помощ да е в по-голям размер. „Една идея, която има пряка връзка актуални през последните месеци събития и с темите за раждаемостта, за родителството, за начина, по който нашето общество, държавата и нейните институции се отнасят към демографската криза, като едно устойчиво, за съжаление, явление и към мерките за решаване на проблемите, свързани с раждането и отглеждането на деца“, заяви Карлос Контрера.

Браво ! Да разбирам ли че неграмотните не се вписват никъде ?

драги господине ако един от родителите не е на работа тези пари ще стигнат точно за два месеца само за бебето ами докато стане на осемнадесет с какви пари ще се отглежда не всички с висше образование са постоянно на работа или като не е тук на работа да върви в чужбина

На образовани по-малко образовани образовани и не до там образовани ли почнаха да ни делят……….че то при Живков не беше така.Познавам служетелка във Външно министерство която знае само български/ и то не съвършенно писменно/с висше образованиеи МИО и не знае таблицата за умножение …смята с телефона.

Vse sam chela gluposti,no kato taq-ne sam!Kakvi maloumnici!.A nie chakame da ni se podobri jivota…ima da chaaakameeee pri takiva upravlqvashti..
„Nqma takava darjava!“ -bravo,prosto ste genialni i nenadminati po tapotiii…

Те половуната народни предсъавители нямат образование .Затова само простотий измислят.

Аз пък подкрепям идеята ! Аз съм плаща да уча, за да имам висше ! С европейските да твърдя че съм специалист и средата ще определи един н ден и пето дете да го насоча да учи а не да краде. След като съм дал повече пари от мен си за държавата, ти нормално е държавата да ме възнагради повече. Нищо че това е предизборната кампания на патриотите – добро е предложението. Стига сте чакали на готово ! Никой не ви е длъжен ! Ако сега живеете в незаконни постройки няма как утре да ревете че са ви съборени !

Най-накрая адекватно предложение, което да насърчи работещите и образовани българи,които затова че работят получават по-малко пари от лежащите на гърба ни малцинства. А те не спират да се размножават,защото живеят от помощи.

8 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!