fbpx

Владислав Горанов не мисли за оставка

Националната агенция по приходите може да бъде глобена с до 20 млн. евро заради хакерската атака, при която изтекоха лични данни, съобщи председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов.

Сега НАП има 72 часа, за да провери и да уведоми какво точно е атакувано и каква информация е изтекла от масивите им. След това комисията ще започне собствена проверка.

Караджов обаче уточни, че приходната агенция няма да бъде глобена веднага, защото е по-добре тези средства да бъдат използвани за подобряване на системите за защита на личните данни. Според него причината да се стигне дотук са остарелите платформи, на които са изградени системите. По думите му те не отговарят на съвременните изисквания, софтуерът се развива страшно бързо, и се създава тази възможност за пробив в системата, пише www.dunavmost.com.

В същото финансовият министър Владислав Горанов отхвърли призивите за поемане на политическа отговорност и подаване на оставка.

„Житейският ми път не е започнал като министър на финансите и съм сигурен, че семейството ми ще е щастливо, ако не завърши така. В случая приносът към решаването на проблема е по-добрата задача, която съм си поставил. Такъв разговор имахме и с премиера“, посочи Горанов в телевизионно интервю.

Той обясни, че е имало подобни хакерски атаки в цяла Европа и не са последвали политически действия.

„Представете си, че лесно дадем знак, че политически оставки могат да бъдат завоювани с планирани кибератаки. Продължава да се води дебат дали изборите в САЩ са организирани чрез киберманипулации. Представете си да бъда хакнат на служител на НАП и да изтече информация за данъчна ревизия. Да се разпусне парламентът ли“, аргументира се Владислав Горанов.

Тази сутрин началникът на отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП Явор Колев съобщи, че имало заподозрян за хакерската атака в НАП, който е задържан в четвъртък. Той е служител на компания за киберсигурност – т.н. „бял хакер“ и в работата си тества уязвимости на сигурността на различни компании.

АНОНИМЕН. Има ли луд в българия да си е подал оставка.Но още полуди сме ние да ги търпим и ни се подиграват.Щом е научен да бърка в меда няма да се отлепи лесно от нецо.Тук се касае за ЧЕСТ и ДОСТОЙНСТВО. Но нашите управляващи не я знаят тази думаНе са я учили.

“ И ето ме: важен; блестящ; елегантен; богат като истински Крез! И знам аз: крадец съм; лъжец; спекулантин; безчестник; но …..винаги с чест!…“ – това е парадокса ;жалката действителност в която днес живее българския народ!

На кривия *** вълната му пречи ! Махай се бе ,за нищо не ставаш освен за бушон и за използвана салфетка ,която скоро ще бъде захвърлена ! ОСТАВКАААА !!!!!!!!!!!!!!

Той, как ще си подаде оставката, колко драпа докато се уреди. Беше на предизборен митинг на ДПС с Божидар Искренов преди 10 Ина години.

Не може за всяко нарушение в едно министерство да се иска оставката на министъра. Всяка година МФ отчита все по-добра събираемост на приходите. Нямаме свръх задлъжнялост, имаме финансова стабилност. В такива случай може само да се дават препоръки.
Да се има впредвид,че нов софтуер и киберзащита не само в МФ, а и във всички области струват милиони, а на наетите кадри възнаграждението е доста солидно.

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

Блиц Новини
Участничка в „Ергенът“ се оплака от нездравословни условия

Снимки профил инстаграм Дамите в романтичното шоу „Ергенът“ окапват една по една. Много момичета са вече извън формата и разказват за впечатленията и преживяванията си от престоя вътре. Оказа се, че любовта не е единственото, което ги придружава в ежедневието. Явно храненето не им се е отразило добре. Една от …

error: Content is protected !!