fbpx

Владимир Каролев: Единствено с повече работа българите ще станем по-заможни

www.dunavmost.com

Как приемането на еврото ще се отрази на цените и доходите – анализ по темата направиха икономистите Владимир Каролев и Георги Вулджев, предава БНТ.

Икономистите коментираха едно от най-разпространените публични внушения – че цените ще се повишат значително след приемането на еврото.

Георги Вулджев, икономист: „Едва ли ще видим някакво сериозно увеличение на цените, така че тези опасения са по-скоро неоправдани.“

Владимир Каролев, икономист: „Единственият път българите да станем по-заможни, е с повече работа. Ако това се случи, след 10 години ще говорим с други цифри. Според мен обаче, по-важният въпрос е какво става с някои много по-важни рискове в икономиката, например водния сектор и загубите на вода или дълговете на „Топлофикация – София“, която във всеки един момент може да фалира.“

Има два основни риска в еврозоната – че наистина ще стане по-евтино кредитирането в държавата. И другият риск е – да не ни вържат с централизиране, както г-н Макрон иска, обясни още Каролев.

Относно предвиденото покачване на лихви по кредитите, Вулджев обясни, че това е логично. Пазарът на труда няма да е толкова активен, а покачването на заплатите ще се забави, допълни икономистът.

Това обаче означава и друго – че лихвите по депозитите ще нарастват, което е добре за тези, които имат депозити, добави Каролев.

Цените на имотите със сигурност ще паднат, ако лихвите се вдигнат. Така че, ако ще купувате апартамент – изчакайте, категорични бяха и двамата икономисти.

Г-н Каролев сигурно има предвид, че ако българите работят повече и се запази сегашното ниво на ограбване на труда им, ще станат по-богати.
Проблемът е обаче в това, че с увеличаване на продукта, който произвеждат българите, ще се увеличава и безмерната алчност на кърлежите, които безогледно експлоатират, разболяват и обезкървяват българския народ. Надали на г-н Каролев това не му е известно. Целта е ясна – вие работете повече, за да печелим ние повече.

Трудът поражда експлоатация.

Да,увеличават заплатите,но искат да работиш повече.Произвеждаш 200 лева повече – получаваш 100! Алчността няма граници!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

Блиц Новини
Скандално твърдение в „Ергенът” накара българките да намразят Алек

кадри bTV Има и ли няма „проникване”? Този въпрос тормози феновете на „Ергенът” още от сряда вечер, когато Валерия подлуди имението с твърдението, че любовната игра между нея и Алек от игра си е станала същински акт. На кадрите в анонса на следващия епизод на любовното риалити се виждат разгорещени …

error: Content is protected !!