fbpx

Вижте огромните загуби за вас, когато се съгласявате да ви водят на по-ниска заплата

Обществена тайна е, че работодателите често се договарят със служителите да ги водят на различна заплата от реално получаваната от тях. Причината е, че високият деклариран доход налага на дружествата да заделят огромен финансов ресурс за по-високи осигуровки на своте служители.

Какви са причините обаче работниците да се съгласяват на такива условия? 

Националната агенция за приходите (НАП) стартира анкетно проучване, което цели да установи именно мотивите на служителите да се съгласяват работодателите им да заплащат осигурителни вноски върху по-нисък от действителния размер на работната заплата.

Попълването на въпросите отнема няколко минути, а резултатите са напълно анонимни. Анкетата можете да попълните ТУК.

Колко губите?

Във връзка с провеждането на информационната кампания на НАП „Заплата в плик“, е създаден калкулатор, в който можете да въведете реалната си заплата и тази, на която ви осигуряват, на хартия, за да проверите какви са загубите за вас от по-ниския доход на хартия.

Примерна справка

Ако работната заплата, която реално взимате е 1000 лева, а по договор се водите на 700 лева, справка на TrafficNews.bg показва, че за следващите 30 години ще загубите най-малко 41 370.60 лева.

Ако предвиждате да имате дете, вашата загуба за целия период от майчинство /280 дни/ ще се равнява на 3259.20 лева. За болничен в период от 10 години губите 1643 лева.

Ако ви се наложи да кандидатствате за обезщетение при безработица, неговата еднократна премия ще бъде с 1620 лева по-малко. Пенсията ви пък ще намалее с 34 848 лева за период от 22 години.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

error: Content is protected !!