fbpx

Вижте новия асфалт край Своге и чуйте оценката на специалистите по пътищата

Новият асфалт, положен в участъка от пътя София-Своге, където стана тежката автобусна катастрофа, е много по-добър. Това обаче не е единственото нещо, което трябва да бъде променено, за да стане отсечката безопасно. Това казаха в ефира на NOVA инж. Михаил Рашков от АПИ и Йонко Иванов, председател на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

Рецептите за старата и новата асфалтова смес са различни. Новата категорично е по-добра”, каза инж. Рашков.

Според Йонко Иванов ремонтът на пътя не трябва да приключва със смяната на асфалта и поставянето на шумяща маркировка.

Допусната е грешка при проектирането на кривата на самия завой. Това създава предпоставки за ПТП-та и ще се случват още тежки катастрофи. Задължително трябва да се изчисти и зеленината по пътното платно”, коментира експертът.

 

Хора!!! кривата на завоя не говори нищо на обикновенния шофьор!!!Тя е са мо за специалистите ,които трябва да ограничат коростта до такава ,че кривата да не влияе за непросфетения/не всички са автомолилни състезатели и имат навигатори/.Спазвайте ограничени назначил министъра!!!ята,бъдете концентрирани и отговорни за хората който пътуват с Вас и няма да имате проблем!!!Всичко останало е политика!!!Качеството на асфалта е отговорност на пътна агенция възложила изграждането,респективно регионално министерство,министър председател назначил министъра!!!Забравих пътна полиция/между впрочем тя дори не може да накара водачите не шофират в бус лентите да не говорим за велосипедните алеи/.И когато има загинали хора,да спре безумието и да налага безкомпромисни наказания ,финансови и дори затвор за нарушителилте,обществено порицание/да ги видим/и не на последно място да отнема правота на практикуване на тази професия безусловно!!!И когато се заснеме автобус по магистрала с 130 км в час отговорността да е персонална както за водача така и за собственика на автобуса!!!
И не може пиян шофьор да се забие в търговски център и да нарани куп хора и да несе знае кой е той /господа журналисти търсете го до дупка,а господа управляващи не го крийте,и господа адвокати и съдии следващите пострадали може да са Вашите близки/.Вразумете се защото безпардонието по пътищата /което е в следствие от безпардонието в държават /не може да продължава.Имаме закони ,но нямаме правосъдие!!!Замислете се!!!

Какво излиза? Елементарно е, но някой трябва да ги свърши – точни изчисления, а не проектант с купен китап + почистени храсталаци, толкова просто и в същото време скъпо = 17 живота!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!