fbpx

Вижте жалките останки от някогашните стражи по българската граница

Снимка флагман.бг

Тотална разруха – така може да се опише състоянието на някогашните гранични застави, които пазеха българската граница от нарушители. Такива застави бяха изградени по цялото протежение на границата, която се пазеше строго и не можеше и пиле да прехвръкне. А не като сега – разграден двор, през който минават спокойно десетки нелегални имигранти, представяне най-безогледно от либералните медии като “бежанци”.

На жалката гледка са се натъкнали туристи, излезли на излет в природен парк “Странджа”, пише флагман.бг.
Според тях, тези тъжни останки се намират на около 4-5 км от с. Бръшлян, в резерват “Витаново”.

“Тези снимки говорят повече от всякакви думи. И какъв парадокс – преди да стигнем до заставата, по черния път ни настигна джип на “Гранична полиция”. Слязоха двама униформени и ни заповядаха да се връщаме обратно. Попитахме ги какъв е проблемът, след като това е резерват „Витаново“ в природен парк „Странджа“, създаден е за туризъм, навсякъде има указателни табели, екопътеки и никъде не пише, че достъпът е забранен. Тогава единият от тях каза, че районът бил опасен, защото гъмжал от нелегални имигранти.

Всеки ден минавали групи по 10 – 15 човека. И били много кръвожадни. Идвали от Африка, от някакви племена, които практикували канибализъм. Каза ми: “С деца сте, може да ви изядат!” Не знаех дали да плача, или да се смея. Граничният полицай твърдеше още, че на стотина метра имало голяма табела “Обект национална сигурност. Влизането забранено!” Такава табела обаче не видяхме. Продължихме на своя глава и се питахме защо гранична полиция връща туристите, а не нелегалните имигранти. Руините от някогашната българска държавност ми дадоха прекрасен отговор на този въпрос”, пише човекът.

 

Да ама ще имаме нови американски самолети, курвети, ракети. Те ще ни пазят ако има с какво да летят. Пък граници за какво ни са ? И с европейска подкрепа всеки който не е решил не е минал и заминал за централна Европа. Само прасетата с вратовръзки не се наядоха от закуски, командировки, съвещания, кльопачки, рушвети и комисионни под различни форми. Даже и на занижени цени . Батьовата чета е разбита от спонсори.

Граници някога си имаше и гърмяха сега да мине сулю се разбраха!

Аз бях 18 месеца в грнични войски на 8 ма гранична застава до мината!

До саита на комунистите!Не минават по 10-15 човека ,а по 2-3 руски батальона ,който са канибали и ядат деца ,но само на свободни комунисти!Бях там ивидях!

две години бях шофьор на 8 застава 1977 1979

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!