fbpx

Вижте в каква мизерия се лекуват болните в инфекциозното отделение на Окръжна болница в столицата

Кадър бТВ

Мизерни условия в инфекциозното отделение на Окръжна болница „Света Анна” в София. Пациентите недоволстват, а лекарите нямат избор и работят в тези условия, смана ясно в сутрешния блок на бТВ.

Дупки по стените, влага по тавана и прогнила дограма – така изглежда една от най-хубавите стаи на инфекциозното отделение в Окръжна болница. Има дори бонус – собствена баня.

В тези условия една майка е трябвало да остави сина си, за да се излекува от скарлатина.

„Прозорците бяха облепени с тиксо, защото са със старата дограма на втория етаж, в банята имаше мухъл, огромни паяжини. Миналата седмица валяха много дъждове. През прозорците влизаше вода, през стените се просмукваше вода, даже стената се рушеше”, разказа майката. Тя остава със сина си в отделението седем дни и е категорична, че е изживяла голям кошмар.

„Още първия ден детето ми викаше да се обадим на министър-председателя, за да му кажем как може в такава стая да го настаняват. Той изпитваше ужас да влезе в тоалетната, но след дезинфенция и убеждение от моя страна, че всичко е почистено и да не пипа никъде настрани, и тази работа беше свършена. Отделението беше пълно с деца, имаше бебета. Аз погледнах състоянието и на другите стаи, не беше по-добро”, посочи майката.

От болницата заявиха, че вече са направени ремонти на по-важните отделения, за инфекциозното обаче парите все не стигали.

„Приоритетни за нашата болница са спешността, кардиологията и ортопедията. Не искам да кажа, че инфекциозните заболявания са по-назад, но в крайна сметка средствата стигат, за да бъдат изразходвани в определен ред”, каза говорителят на болницата Антон Луков.

Вече има изготвен проект за ремонт, но той чака да се намерят пари.

„Болницата е като всяка държавна болница, ние се издържаме с пари, които получаваме от Касата. Така че, ако всичко е наред, би трябвало тази година да има ремонт”, отбеляза пред бТВ Луков.

От Министерството на здравеопазването заявиха, че при тях не са постъпвали сигнали от недоволни пациенти. На този етап не са предвидени пари за ремонт на отделението.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

error: Content is protected !!