fbpx

Вече има избран актьор, който ще играе Христо Ботев, твърди кмета на Калофер

През април в Калофер започват снимките на игралния филм за поета-революционер Христо Ботев, съобщи кметът на града Румен Стоянов. Преди месец в Калофер бе учреден инициативен комитет, който започна национална кампания за събиране на средства за амбициозната продукция, пише  skafeto.com

В разкритата дарителска сметка до момента са събрани около 25 000 лева.
„След филма за Левски, жителите на Калофер искат да бъде направен игрален филм и за великия син на нашия град Христо Ботев“, посочи Румен Стоянов. Той добави, че идеята за заснемането на игрален филм за Ботев е подкрепена от много родолюбиви българи и организации в страната.
Режисьор на продукцията е Максим Генчев.

Сценарият е почти завършен и е по оригиналните разкази на Захари Стоянов. Поголямата част от филма ще бъде сниман в Калофер. Само някои от сцените ще са изнесени в Козлодуй и средновековната крепост във Видин.
По думите на Румен Стоянов вече има и избран изпълнител за главната роля, но по настояване на режисьора не се съобщава името му. Бюджетът на продукцията е около 500 000 лева.
В същото време режисьорът Максим Генчев отправи доста странен апел за дарение на необичаен реквизит във Фейсбук.
Генчев разкри детайл от сюжета – за една от сцените ще му трябва мезе. За алкохол не споменава. Режисьорът написа, че има „предложение, на което няма да можете да устоите!“, ето какво е то:
„За филма БОТЕВ, който ще се снима в Калофер от месец април, са необходими 100 кг пастърма. Тази пастърма ще влезе трайно в кадър в епизод, когато Бакалбашийски, Обретенов, Апостолов и Заимов получават 10 тона пастърма от чорбаджията Скачоков, която Бакалбашийски ще продаде чрез Иваница Данчов, за да купят оръжие за Ботевата чета!“.
Генчев пише още, че въпросните 100 кг пастърма ще бъдат „безценен дар за филма и екипът ще ги изяде след снимките за ваше здраве и благополучие! Амин!!!!“.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Гласят Мария Цънцарова за следващия „Денсинг старс”

кадри bTV Въпреки че в сряда имаха тежко предаване с първия голям предизболен дебат, водещите на „Тази сутрин” по bTV Мария Цънцарова и Златимир Йочев гледаха на живо финала на „Денсинг старс”. По време на „раздумката” на сутрешния екип, колегите започнаха да убеждават Цънцарова, че трябва да участва в следващото …

Блиц Новини
Зомбори: Капките са един трамплин за мен

Кадри Нова ТВ Големият победител в „Като две капки вода“ е ясен и това е Владо Зомбори, който още дълго ще бъде под въздействие на емоцията и вълнението от финала на шоуто за имитации. Късметът не е спрял да ме преследва откакто е започнало предаването, заяви Зомбори пред „На кафе“. …

Блиц Новини
Рачков, Геро и Кадиев продължават и през лятото

Кадри Нова ТВ и БТВ Краят на „Като две капки вода“ отвори място за други две нови предавания, в които двамата водещи продължават. Геро става лице и водещ на съвсем новото шоу „Скрита самоличност“ и обеща да има големи награди. Накратко във всеки епизод един играч се изправя срещу осем …

error: Content is protected !!