fbpx

Варненци са гневни: Мераци за нова далавера лъснаха в абсурден проект за центъра на града

Нов проект в сърцето на Варна разгневи живеещите в центъра на българската морска столица. Той предвижда осакатяването на и без друго трудното придвижване на автомобили и паркиране в района на Шишковата градинка. Живеещите там вече понесоха щети при въвеждането на Синята зона, заедно с което беше забранено паркирането около градинката, което винаги досега е било разрешено. Сега има нов проект, при който без особена логика ще се налеят над 1 млн. лева, за превръщането и на малкото останали паркоместа в пешеходна зона.

Най-точно отношението на живеещите в центъра варненеци личи в този коментар на гражданин:

Предлагам да се изготви проект, с който Варна да се превърне изцяло в пешеходна зона, всички да си спират колите между Летището и Девня и да се забранят всякакви велосипеди, тротинетки, моторчета, лагерни колички и всяко друго съоръжение, което може да придвижва човек. Може би тогава ще са доволни всички ПЛАТЕНИ зелени активисти? Със сигурност ще са доволни крадливите ни управници, тъй като ще усвоят 2-3 милиарда евро за „великия проект“ и може би ще задоволят безграничната си лакомия и алчност.

Единствените недоволни ще са преселниците, защото ще трябва да си спират колата в Девня, да нарамват вързопа си и да вървят пеша до града. Може би при реализирането на проект „Пешеходна Варна“, минималистичните мозъчета на живеещите в кварталите варненци, които сега злобеят по адрес на живеещите в центъра, ще разберат каква е целта на „ПОДОБРЕНИЯТА“ в „РАЗЦЪФВАЩА“ Варна.

Драги съграждани, целта е не да става по-лесно и по-удобно за живеещите на Варна, а ЕДНИ ХОРА ДА УСВОЯТ ЕДНИ ПАРИ по ЛИЧНИТЕ СИ СМЕТКИ. Такава е целта и със Златна /Синя/ зона, такава е и с всички направени по центъра ремонти, такава е с бул. „Левски“, такава е с бъдещата библиотека и т. н проекти за забогатяване на определени лица.

Нали всички сме съгласни, че не е нормално и справедливо да се ремонтира нещо, което не се е разрушило 30г и една година след ремонта му всичко новопоставено да трябва да се ремонтира отново с парите от данъците на Варненци?

Вярно е, че няма вечни неща, но всяка година да крадат по една и съща схема ми се струва прекалено за търпението и на най-простия народ. Те крадат вашите пари, взети от вашите данъци и въобще не ги интересува в каква среда и как ще живеете. Не разбирам защо живеещите в кварталите в момента злобно се наслаждават на нещастието на живеещите в центъра на Варна? Та нали утре това нещастие ще застигне и вас? Как ще се почувствате, ако сте заплатили за да спирате в незаконна синя зона и въпреки това няма къде да паркирате?

За съжаление българинът злобее върху нещастието на друг българин и едва когато злобеещият бъде застигнат от същото нещастие разбира, че е трябвало много по-рано да бъде съпричастен, да се обедини със сполетелия нещастието, заедно да защитават правата си и да търсят отговорност от техните слуги – управляващите. Няма значение кой живее в центъра и кой в кварталите. Единственото важно е да сме единни и да се борим заедно с безскрупулните крадци за да може Варна да се развива правилно и да бъде прекрасен град за нас и децата ни.

Друг недоволен варненец разкри каква всъщност е действителността за живота в центъра на Варна и колко безсмислено е всъщност да се наливат пари в т.нар. Гръцка махала:

Като чете човек, остава с впечатление за някакъв мащабен проект… Всъщност става въпрос за едно насрано кръгово с диаметър 10-15м…, Какви велоалеи, какви повдигнати пешеходни пътеки, какви ,,пет лева“ в тази тяснотия? И положението с банята малко по-надолу е същото. Градът като цяло, отдавна е изчерпал всякакви възможности за инфраструктурно развитие (в централната си част), защото просто е много малък, малки тесни улици в Гръцката махала, влага и една постоянна „ненатрапчива“ воня на котешка урина и изпражнения, които се разнасят меланхолично из тесните улички и с която живущите там са свикнали до степен да не и обръщат внимание. На времето може и да е било престижно да живееш в Гръцката махала (аз също дълго съм живял там), но в момента е останал само блед спомен от това което беше в по-възрастните хора там (те младите там не са особено много).

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!