fbpx

Варненка преживя ужас: Внимавайте, точат масово парите ни по банкоматите

Варненка сподели пред Varna24.bg за ужаса, който е преживяла, след като разбрала, че системно от картата и се точат пари.

„Разбрах за кражбата, когато отидох да проверя каква сума имам в картата си на банкомата на банка ДСК в Гранд мол Варна. Оказа се, че картата ми е блокирана, след като с нея са направени три опита за плащане от някакъв испански сайт. Когато поисках разпечатка от банката разбрах, че от декември 2017 г. от картата ми са източвани периодично суми от по 200-300 лв. Така установих, че са изтеглени близо над 800 лв. До момента не се бях усъмнявала, защото не са източили всичките ми пари, а са дърпани по-малки суми. След това научих, че много хора са пострадали по същия начин. Подадох жалба във Второ РПУ, от банката обещаха да разследват случая, но до момента нямам отговор как се е стигнало то това парите ми да не бъдат защитени по никакъв начин.

Разбрах, че на много места в града по банкоматите са поставени сканиращи устройства. Те са като прозрачно фолио и човек не може да забележи, че има нещо нередно. Така са копирали ПИН кода ми от банкомата в Гранд мол Варна, подобен проблем е имало и с банкомата на банка ДСК на Чаталджа, споделиха полицаите, когато пусках жалбата.

След като споделих с познати разбрах, че на моя позната са и източили около 20 000 лв. Явно не подбират жертвите си, защото и съседка-пенсионерка разказа, че са и изтеглени малки суми пари след получаване на пенсията.

Когато се заинтересувах научих още, че мошениците имат техника, с която могат да сканират картите ни дори докато са прибрани в чантите ни.

Затова препоръчвам на всички да закриват ПИН кода си докато теглят пари, да залепят фолио на номера отзад на картата и да проверяват редовно сметките си, за да видят дали не се точат пари от нея.

Направете си онлайн банкиране и си застраховайте парите в банката, най-добре явно остава обаче добре познатият стар „буркан банк“, допълни потърпевшата дама.

Тя пожела хора, които са пострадали по подобен начин да се свържат с нея, за да обединят усилията си в борбата за опазване на личните им финанси.

Могат да го направят на фейсбук профила й – https://www.facebook.com/tania.ivanovastoyanova

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!