fbpx

Важно е да намалите тези храни преди да е станало късно

Всички сме наясно, че е изключително важно каква храна консумираме. Тя може да ни причини много болести, някои от които дори неизлечими.  Лошата храна може да спомогне за развитието на рак, от който само за 2018 година са починали 9,6 млн. души, пише jenata.blitz.bg.

Не е трудно да ограничим нездравословната храна и да избягваме някои продукти, стига да сме по-спокойни, че така се предпазваме от развитието на страшна болест.

Испански учени посочиха след консумацията на кои храни организмът е предразположен към развитието на различни видове рак.

Според Световната здравна организация, един от най-често срещаните видове рак в днешно време, е ракът на гърдата. След него се нарежда този на дебелото черво.

През 2018 година ракът на гърдата е причинил смъртта на 2,9 милиона жена, а 1,80 млн. души са починали от колоректален рак. В повечето случаи тези заболявания са причинени от хронично възпаление, причинено от злоупотребата с определени видове храни.

Основни причини за рак

В хода на своите изследвания, испанските учени са се опитали да разберат колко силно някои продукти могат да влияят на онкологичните заболявания. Резултатите показали, че червеното месо, всички видове колбаси и консервирани храни са пагубни за организма. В тази група се включват и транс мазнините, които се съдържат в млечните продукти и в голяма степен в маргарина.

Изследователите са установили, че злоупотребата с червено и преработено месо може да допринесе за развитието на рак на дебелото черво.

В същото време представителките на нежния пол много трябва да внимават какво консумират, за да не си докарат голяма беля.

Хората, които са почитатели на горепосочените продукти, трябва да променят начина си на хранене и максимално да ги избягват.

Какво да си похапвате

Според учените най-добре да консумирате средиземноморска храна. В проучване, направено с участието на 22 000 души, е установено, че благодарение именно на средиземноморските продукти, се намаля риска от развитието на сърдечни заболявания с 33% и на онкологични – с 24%.

Салатите и пресните зеленчуци, подправени със зехтин, са прерасни за консумация всеки ден. Може да добавите към тях прясна рибка. През лятото това е лесно, полезно и много свежо.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Всички участници в един епизод събира „Бригада нов дом“

Кадри БТВ Последният епизод всъщност ще е епизода за проглеждането, това, което всъщност е посланието на предаването, анонсира Мария Силвестър финалната история от „Бригада нов дом“. В него участие взимат всички семейства, на които бригадата помогна да си стъпят на краката. За проглеждането отвъд ограниченията, отвъд бариерите, отвъд всичко невъзможно, …

Блиц Новини
Йоана след „Ергенът”: Алек ме заблуди

кадри bTV Стюардесата Йоана, която отпадна от „Ергенът” на крачка от големия финал, заяви, че е била заблудена от Алек. Тя директно призна, че приятелят на майка ѝ е трябвало да го унижи при родителската среща, като го бутне в басейна, както е искал. Отвъд разочарованието, Йоана коментира, че Алек …

Блиц Новини
Подкрепа за Чоткин преди големия финал на Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Остана само да видим финалното готвене на двамата претенденти за голямата награда от 100 000 лв. Двамата готвачи, които ще се борят за нея в големия финал на „Хелс Китчън“ са талантливият Чоткин и изненадата на сезона Станислав. Димитър напусна кухнята на Ада завинаги на престижното трето …

error: Content is protected !!