fbpx

Важно: Държавата прави грандиозни промени за шофьорите, гражданите и бизнеса с пакет от 1528 мерки

Снимка Блиц

Запазваме регистрационните табели на автомобила, когато сменяме на постоянния си адрес. Това предвижда една от мерките на правителството за улесняване на гражданите и бизнеса, пише „Телеграф“, цитиран от Блиц.

Кабинетът одобри пакет с общо 1528 мерки за подобряване на административното обслужване. Отпада необходимостта от смяна на регистрационните табели на автомобили при смяна на постоянния адрес на собственика и при купуване на автомобил с регистрация в друга област.

По аналогия с отпадането на декларирането на нов автомобил, пък подаването на данъчни декларации в общините при придобиване на имот ще бъде преустановено, са разписали от „Дондуков“ 1.

При изповядване на сделка нотариусът ще вписва сделката в Имотния регистър, а общините ще издават и удостоверение за раждане само на база уведомлението на директора на съответната болница, подадено по електронен път.

Ще се разгледа и опция удостоверение за раждане и препис-извлечение от акт за смърт могат да се получават директно от лечебното заведение, а не да се ходи в общината. Помислено е и за намаляване тежестта върху бизнеса.

Едно от най-масовите услуги е предоставяне на удостоверение за характеристики на земеделски земи, която се предоставя над 500 000 пъти годишно. Вече тази информация ще се извършва чрез служебна проверка в районите с кадастрална карта. Общо 322 услуги ще бъдат заличени.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!