fbpx

Важен трик за всички шофьори! Суперкамерите на КАТ стават безполезни заради…

www.blitz.bg

Радар-детектор, който е позволен за използване у нас, може да спаси всеки водач от новите суперкамери на КАТ, които ще заработят за Коледа.

За разлика от триногите новите суперустройства работят на принципа на т.нар. ефект на Доплер и сигналът им се улавя от детекторите в автомобилите. Това признаха от ръководството на „Пътна полиция“, пише „Телеграф“. Радарите на „Пътна полиция“ в момента се тестват и до Коледа се очаква да започнат да следят от движение и на място за превишена скорост, липса на „Гражданска отговорност“, издирвани и оперативно интересни за МВР автомобили, съобщиха от ръководството на КАТ.

Устройствата на КАТ могат да се засичат от радар-детектори, тъй като действат на т.нар. ефект на Доплер. „Това значи, че антената непрекъснато излъчва ВЧ сигнал с известна вълнова дължина (честотата на предаване) и го прихваща след отразяването“, уточниха от ръководството на „Пътна полиция“. Нарушението автоматично се записва и съхранява като отделен файл.

По същия начин работят всичките 148 мобилни камери на КАТ. „Както при тях, така и при тези 23 устройства радар-детекторът ще предупреждава водачите, че до броени секунди разстояние има вероятност, ако са в нарушение, да бъдат заснети и по-късно глобени“, уточниха от „Пътна полиция“. В левия долен ъгъл под предния регистрационен номер на всяка от патрулките със суперкамери има радарен сензор, който разчита какво пише на всяка табела на возило, с което колата на КАТ се разминава.

На дисплей в купето униформените разбират веднага дали водачът е в нарушение. Ако е така, камерата на покрива на колата прави снимка и се издава санкция. „Дори агресивното поведение на пътя ще се заснема и полицаите ще спират на място такива водачи“, уточни шефът на „Пътна полиция“ комисар Росен Рапчев.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

Hell's kitchen
Никол оцеля, ще готви в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Инфарктна за участниците резервация беше тази в последния епизод на Хелс китчън. Като водещи на двете кухни застанаха двама от най-добре представящите се, а именно Никол и Славейко. Борбата бе ожесточена и двата отбора завършиха на 2 секунди разлика. Според правилата Никол трябваше да напусне състезанието, но …

Блиц Новини
Мистерия с изгонването на Васка от „Ергенът“, ето какво скриха продуцентите

кадри bTV, YouTube/Надкаст Огромната част от аудиторията на “Ергенът” са жени. Малкото мъже, които гледат риалитито, пък най-вероятно ще спрат, след като вече я няма Васка. Тя беше еднолична шампионка по мъжки интерес в този сезон и този факт се отбелязва от всички коментатори. Защо обаче Васка си замина? Официалната …

error: Content is protected !!