fbpx

Български град спори за… кукления театър в детските градини! От общината разпоредиха – не повече от две представления

Във Варна куклен театър за децата в детските градини може да има само два пъти в годината, не повече. При това само по празници, а поводите трябва да са подбрани по преценка на директорите. Това разпореждане ядоса и разочарова стотици варненски родители.

Ограничението е въведено със заповед на директора на просветната дирекция в общината Лилия Христова. Разпореождането е с дата 6 декември.

Причината да се ограничат куклените представления, посочени в заповедта на Христова са, че родители се оплакали, че постоянно им искат допълнително пари за провеждането им.

Представленията в някои случаи били над 10, което явно според директорката си е чисто разточителство. Затова тя предприема твърда реформа – не повече от две представления на година. Ако този лимит се надвиши – административни наказания за виновните.

Не е ясно колко човека са се оплакали от „прекаления“ брой куклени представления в детските градини. Близо 800 обаче са хората, които са подписали петиция в интернет против ограничението.

„Във времето, в което младото поколение е толкова деградирало, лишено от ценности, морал и култура, и заради липсата на мозък у няколко майки, се лишават толкова много деца от тази магия … В забързаното ни ежедневие малко от нас успяват да водят събота и неделя децата си на театър и вместо да се радваме, че театърът отива при децата ни, ние го гоним… Уважавам мнението и на тези майки, но желая и моето(надявам се и вашето) да бъде уважено, като се върнат представленията отново в детските градини. Да се сформират сборни групи, в рамките на този един час за децата, чиито майки не желаят те да бъдат „облъчени” културно… Варненският куклен театър е световно признат, но както винаги държавата е мащеха за “децата си”…“, това пише авторът на петицията Вяра Пенчева.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!