fbpx

Българската политика нямаше да е същата без него: Днес Соломон Паси празнува

Соломон Исак Паси е български политик и математик. През 2009 г. се кандидатира за генерален секретар на НАТО. За приноса му в организирането на българските експедиции в Антарктика през 1993 – 1996 г. в негова чест през 2005 г. е именуван връх на остров Ливингстън в Антарктика.

Роден е на 22 декември 1956 г. в Пловдив. Син е на професора по философия и естетика Исак Паси. Соломон Паси е основател на Атлантическия клуб в България. От 1992 до 2001 г. е председател на този клуб. Понастоящем е негов почетен президент.

От 1985 до 1989 г. е научен сътрудник в сектора по математическа логика към Института по математика и механика на БАН и Факултета по математика и механика на Софийския университет, а от 1989 до 1994 г. – научен сътрудник в секцията по математическа логика към Института по математика и механика на БАН.

Паси е министър на външните работи в правителството на Симеон Сакскобургготски от 2001 до 2005. През 2004 Паси председателства ОССЕ в качеството си на външен министър на страна, председателстваща на ротационен принцип организацията.

През август 2005 г. Соломон Паси е избран за председател на Комисията по външна политика на 40-то народно събрание на България.

На 8 юни 2007 подписва споразумение с македонския премиер Никола Груевски срещу символична заплата от 1 евро да бъде специален съветник на македонското правителство за интеграцията на страната в НАТО.

Соломон Паси има два брака. Първата му съпруга е Бинка Пеева. Тя има син Пейо и дъщеря Ивана. От брака си с нея Паси има син Исак. През 2007 г. се развеждат.

Втори брак той сключва с Гергана Грънчарова на 14 февруари 2009 г. в село Стойките.

 

 

Долен ,мръсен продажник ,антипатичен и омразен гол охлюв !

С една дума евреин какво е направил толкова за България,че журналистите му обръщат внимание и ги е страх да задават неудобни въпроси на всички политици докарали България до този крах (каде е Хитлер сега) няма да му забравя думите ( аз поемам гаранция за България) това ли му е гаранцията? съсипаха държавата,и той има вина за унищожаване на армията ни некадърни политици,дето да са в затвора а те още яхат българския народ и той продължава да ги носи на превилия си гръб!!!!!!!! докога??????????

Българи, за да ни претоплят този еврейски пум..р не е случайно. Явно ни го подготвят отново да се просълзява, а ние да ревем.

Пасита ,които са за промени ,но премълчават грабежите ,им се определя само една роля-съоучастници в грабежа !!!

Пасита ,които са за промени ,но премълчават грабежите ,им се определя само една роля-съучастници в грабежа !!!

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Проф. Рачев: Хората тръгнаха по любимите ми камизолки заради температурите

Кадри БТВ Няколко дни с високи температури напомниха, че лятото не е далеч, но циклон ни върна в реалността като понижи температурите, дори и под обичайните за това време на годината. Динамично и хладно време, паднаха хубави валежи точно където трябва. Вече не се притесняваме за туризма по черноморието. Как …

Hell's kitchen
Симона и Митко се събраха в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Драмата и междуличностните отношения взеха връх в Кухнята на Ада. Вече не се обръща внимание толкова на готвенето. То в повечето случаи се оказва провал и при двата отбора. След един такъв неуспех на вечерна резервация от предаването си тръгна и Славейко, като сините останаха само трима. …

USA news
Horoscope for Friday, April 19: Do not access the Internet through the phone zodiac sign

Pixabay Libra should not go online on April 19. Here is the horoscope of the Lama: Aries Today you can not only have a pleasant time, but also achieve significant changes in your personal life, which will be of a positive sign. Indeed, this will require patience and caution, but …

error: Content is protected !!