fbpx

Българи изумиха с модерния си Трабант (снимки)

Българското ателие Vilner привлече вниманието с уникална доработка на един от основните символи на ГДР – Трабант. Малкият седан е с почти напълно обновен салон, а също така е оборудван със съвременни фарове с ходови светлини и интегрирани мигачи, пише auto.blitz.bg.

Екземплярът, влязъл във Vilner Garage, е един от от последните произведени. На мястото на двутактовия мотор на Trabant 601 е монтиран 1,0-литров агрегат от VW Polo MkI. Скоростите са преместени долу, като визията на Trabant 1.1. на практика остава същата, като на 601.

„Всеки роден преди 90-а година разпознава мигновено формите на Trabant. Това е автомобил, който е много повече от достъпна форма на транспорт. Той е символ на една ера на разделение, белязала съдбите на няколко поколения“, категорични са от българското студио Vlner, чийто последен проект е именно доработка на легендарния автомобил от времето на социализма.

Салонът е обвит в текстил и дублирана кожа, която се нарича така заради меката подплата, придаваща специфичен обем и правеща я също толкова приятна на пипане, колкото и за окото. Седалките са облицовани с кожа Ivory Soft, в средата е поставен кариран текстил, а подглавниците преднамерено са оставени в оригинален вид. Таблото също комбинира финия естествен материал с текстил, като цветът на винтидж кожата там е Charcoal Black.

„Създадохме интериор, какъвто Trabant никога не е имал. Избрахме карирания десен, за да остане верен на ретро стила, като същевременно използвахме най-съвременните методи за изработка,“ казва Вилнер.

Кормилото Momo е облечено с черна кожа и изработено с контрастни шевове, като в средата е поставена значка с номер 21 (любимото число на собственика) и са сменени емблемите на ‘Sachsenring Karosseriemodule’. Таванът отвътре е изцяло покрит с раиран текстил, какъвто е поставен и около кожения лост на 4-степенната кутия. Радиото изглежда старо, но ретро визията му прикрива модерна техника.

Визията на колата е позната, но с модерни акценти. Фаровете са изцяло LED, като дневните светлини дублират и функцията на мигачите. Всички панели на колата са напълно променени, таванът е с графика „21“, повтаряща изпълнението на салона, има я и на вратите.

Трабантът 1.1 от 1990 г. е оборудван с 1.1-литров двигател от Volkswagen Polo. Мощността му е 45 конски сили и 74 Nm въртящ момент. Скоростната кутия – 4-степенна механична. Теглото на колата е 700 кг.

 

Карах 30 години ТРАБАНТ ,но като видях тоя ми се насълзиха очите.БРАВО! Много ми харесва!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!