fbpx

България пред дилема – лятно или зимно часово време

Лятно или зимно часово време – пред тази дилема ще се изправи Европа, след като проучване показа нагласа да не местим повече стрелките на часовника.

Снимка: btvnovinite.bg

Бате Генчо има будка за вестници на гарата и работният му ден започва в ранни зори. Той предпочита да останем на лятно часово време.

„Цял  живот идвам на гарата в 5:10 ч., посрещат ме първите бакшиши, поздравяваме се. Времето трябва да си остане каквото си беше, защото тъкмо стане светло и като върнат часовника – пак става тъмно.

Снимка: btvnovinite.bg

В края на август Европейската комисия обяви, че масово анкетираните европейци подкрепят идеята да не местим стрелките. Идеята да не се сменя времето беше предложена за пръв път от партия „Атака” през 2014г.. Те смятат, че трябва да сме постоянно на зимно часово време.

„Тоест, сега октомври като сменим и край. Защото това е нормалното, астрономичното и от Господа дадено време”, коментира лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Снимка: btvnovinite.bg

Бивши десни депутати внесоха в Министерски съвет контра-предложение – да запазим за постоянно лятното часово време.

„Предлагаме го, защото идеята се подкрепя от 84% от еврпоейците и така денят ще е по-дълъг”, каза Петър Славов, сдружение „Граждански блок”.

Снимка: btvnovinite.bg

Според представителството на ЕК, въпросът трябва да се реши до март догодина. „Всяка държава ще трябва да избере – зимно или лятно. Веднъж решила обаче, няма да може да си променя мнението”, посочи Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК у нас.

У нас смяната на часа през март и октомври се прилага от 39 години.

Какво е това,лятно или зимно,има само едно време,нормалното?Защо го наричаме зимно не знам,то просто си е нормалното!

Да се запази зимното,нормалното време

Да се запази нормалнота зимно време!

Да си остане астрономическото време.

Нормално е през лятото човек да се буди по-рано. Дори да не въртим часовниците.

За астрономическото,разбира се!Най-естественото нещо на света!

Да си остане нормалното време, то е зимното. Каква е тази глупост за лятното, не можем да излъжем природата, как ще ставаме зимата в 5, какви са тия глупави аргументи ”увеличава се денят”, то като си недоспал, каква е ползата от увеличаването на деня.

10 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Синдикатите: Риск от бедност грози над 30% от българите

Кадри Нова ТВ Хората в риск от бедност и социално изключване са над 30% в България. Голяма част от тях не могат да отопляват жилищата си пълноценно – избират дали да живеят на топло, или да се хранят нормално. Това коментира в новините на Нова ТВ главният икономист на КНСБ …

Блиц Новини
Побутването на Мария в Капките започна да дразни зрителите

Кадри Нова ТВ Големият победител в снощния лайв на „Като две капки вода“ е ясен на всички. Актрисата Елена Атанасова наистина даде всичко от себе си и грабна първото място. Тя имаше доста трудна задача да смени“ пола си, за да се превъплъти в образа на германската хеви метъл легенда …

Блиц Новини
Уникална драма се разрази при въпрос за 30 000 лева в „Стани богат“

Кадри: БТВ Мартен Демирев, който ръководи няколко бизнеса в различни сфери, направи блестяща игра в „Стани богат“ тази вечер. Той рискува за отговорите на повечето въпроси, но това му донесе успех, тъй като спечели 20 000 лева. Мартен дори можеше да си тръгне с 10 000 лева повече, ако беше …

error: Content is protected !!