fbpx

Българин впечатли германско жури с мускули

Българин впечатли с мускули жури в Германия. Каузата на 28-годишния Кристиян Чубуров е да покаже на младите атлети, че всеки може да изгради тяло на Аполон по естествен начин. Спортистът мечтае да създаде и Федерация по натурален културизъм, информира Нова ТВ.

Спортът е закодиран в неговото ДНК. В културизма всеки гони съвършенството, което е трудно постижимо и доста субективно.

„В този спорт никой не може да каже, че има идеална фигура. Всеки гони най-доброто и това става като мания. С несериозно отношение ще получим несериозни резултати. В културизма не гоним постижения като максимален спринт или издръжливост. Истинската работа е извън залата – в кухнята, в храната, в подготовката и отношението“, каза Кристиян.

Успехите му идват след 9 месеца на режими, диети, тренировки, стрес, хранения по 6 пъти на ден и дълги часове в залата. Всеки атлет познава тялото си и има своя рецепта за безупречна фигура.

„За да поддържаш добра форма трябва да си хубаво обезводнен и зареден, а мускулатурата – заредена, за да постигне най-добрата форма. На всеки от нас кожата трябва да е тънка, мускулатурата да е плътна и обемна, а кожата да е прилепнала“, каза още състезателят.

 

28-годишният атлет постига истински фурор на състезание по натурален културизъм в Германия. Русенецът отвява конкуренцията в своята категория и е на крачка да спечели абсолютната категория, която му дава квота за най-престижното състезание в САЩ.

На косъм титлата му се изплъзва, но физиката на Кристиян не остава незабелязана.

„В средно тежката категория 73-77 кг. спечелих, но не бях толкова обемен, колкото момчетата в абсолютна категория. Съдиите казаха: „Ако харесаме някой предварително, можем да му дадем квота за Световното“. Исках да достигна до това ниво и да си покажа труда на голяма сцена с всички състезатели от цял свят“, заяви той.

У нас няма Федерация за натурален бодибилдинг. Ако състезател иска да стигне до световен шампионат за културизъм без стероиди, трябва да се състезава от името от чужда федерация. Затова и ако Кристиян беше заминал да се състезава в САЩ, то щеше да е от името на Германия, която му отпусна квалификация.

„Изискването е състезателят да не е приемал нито една от субстанциите, описани в Световната асоциация по антидопинг – сиропи за кашлица, диуретици, хормони. На състезанието имаше момчета в доста по-добра форма от мен, което ми дава надежда, че догодина мога да си подобря формата, но трябва да се положат още труд и усилия“, каза състезателят.

 

Той не заминава за страната на неограничените възможности, защото американските власти не му дават виза. Властите смятат, че има предпоставки да остане нелегално и да не се върне в България.

Предстои да видим дали мечтата на Кристиян за национална федерация за натурални културисти ще се сбъдне.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Ники Кънчев: Жена ми заплаши, че ще ме остави на улицата

Кадри: бТВ Водещият на „Стани богат“ Ники Кънчев започна по необичаен начин телевизионната игра тази вечер. Той определи себе си като мислител и разкри какво му е заръчала неговата половинка. „Жена ми днес ме изпрати с думите: Не се прибирай, ако не дадеш най-после тези 100 000 лева на някой …

USA news
Do not dye Easter eggs this color

Easter is coming – that means it’s time to think about dyeing eggs. Traditionally, the best colors are red, burgundy and orange. Church does not forbid painting one of the main symbols of Easter in other colors, but it is better to avoid using dark shades. What colors are eggs …

Блиц Новини
Симона между Никол и Митко в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Любовната история между Митко и Симона вълнува и останалите обитатели на общежитието на Хелс китчън. Дори шеф Ангелов подпитва на моменти как вървят нещата между тях. Но Никол е най-близката й приятелка и прави опити да я предпази от разочарование, което евентуално Симона ще изпита след края …

error: Content is protected !!