fbpx

БСП поиска моментална оставка на Боил Банов. Човек от кабинета на министъра бил готов да свидетелства

Моментална оставка на Боил Банов поискаха от БСП. Причината е обвинението от страна на партията към настоящия министър на културата, който по думите им е опитал да „опрости“ неустойка от 700 000 лева на сттроителна фирма за ремонта на Лоргото в София.

„Направихме интервю с един от служителите присъствали в кабинета по време на разговора. Той е готов да свидетелства. Започнахме разследване на пътищата и при нас пристигна този сигнал. Договорът е 20 страници и там го има анекса, който е съставен, за да не се потърси тази неустойка. Управляващият органн по тази процедура е МРРБ, така че няма как да са се случили нещата без тяхно знание. Ще уведомим прокуратурата и ОЛАФ. Става дума за европейски средства“, каза Йончева.

„Някой помни ли началото на миналата година, когато Банов обикаляше Ларгото и обясняваше, че по независещи от него причини там не работи осветлението, има изпочупени плочки и има проблем с отводнителната система. Сега става ясно, че той е знаел за проблемите по време на строежа, но вместо да защитава интгересите на държавата, той се е грижил за интересите на частния изпълнител. Това е поредният случай на манипулиране на условията по една поръчка от ГЕРБ. Припомняме и за поръчката за „Граф Игнатиев“. За съжаление едва след обществения натиск маместник-кмет си подаде оставката“, каза депутатът Митко Дончев:

„Ние показваме това, което имаме, и го показваме и документално, защото документите, с които се запознахме, потвърждават, че този разговор в кабинета на министъра на 24 март 2016 г. е имал след това съответните последствия“, добави Йончева.

Тя разкри, че лицето „Мечкунов“, споменато от Банов в записа, е архитект и е е заемал място в Министерството на културата. „Свидетелят ни каза, че Мечкунов е отишъл на екскурзия в Испания за сметка на фирмата строител“, добави депутатката.

„Това, което се говори в записа, се е случило. Думите, които чувате, са се случили документално. Съставени са такива актове. Има пет спирания на строителството. С тези спирания се обосновава да не се вземат тези пари. Да не се взема гаранцията за нарушение“, каза „червеният“ депутат Пенчо Милков.

„Този запис дойде при нас сега. Върху служителите продължава да се оказва натиск за подписване на различни дзокументи. Тази схема продължава. Този свидетел даде подробности, но първо искаме да излъчим това интервю по нашата телевизия БСТВ, и след това да ви го предоставим. За съжаление има страх в хората да споделят тази информация, ние имаме много документи, това е само началото. Хората се страхуваха до този момент. Разполагаме не само с аудиозаписи, ами и с много документи. Това, което разкриваме, отдавна е разкрито от Държавния департамент на САЩ в техния доклад за България. За 2018 г. пише, чме корупцията у нас е в големите инфраструктурни и в енергетиката. Това не са наши думи“, каза още Йончева.

При нас постъпват много данни за такива практики. След тяхното проучване това е нашата работа. Ние нямаме представа дали не са ги подали сигналите и в прокуратурата. Свидетелят не искам сега да го подвеждам и да казвам къде в момента работи, защото знаете какви последствия може да има върху него. Но той е готов да свидетелства пред съответните органи и да даде показания“, заяви Йончева.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Hell's kitchen
Шеф Ангелов предложи работа на Гатьо, а Алекс и Бони се захапаха

кадри Нова телевизия Риалити героят Пеньо Гатевски – Гатьо има възможности на готвач, които да му осигурят работа във всеки софийски ресторант. Този комплимент направи шеф Ангелов на „гладиатора” в „Хелс китчън”, като в думите му нямаше и капка ирония. Похвалата дойде след като бившият рейнджър сготви перфектно месо от …

USA news
Horoscope for April 25 Thursday: Do not enter the Internet zodiac

Libra should not go online today. Here is the horoscope of the „Llama“. Aries Not a bad day, largely conducive to the fulfillment of your wishes. Doubts are possible in the morning, but there will be no trace of them before lunch. This is a good time to systematically expand …

Блиц Новини
Наско от Б.Т.Р. разкри голяма драма с Ал Бано в „Капките”

кадри Нова телевизия Моментът, в който знаменития италиански певец Ал Бано излезе да пее със своето копие в „Като две капки вода”, ще се запомни като един от най-силните в този сезон на шоуто. В интервю за сутрешния блок на Нова телевизия обаче Наско от Б.Т.Р. разкри, че дуетът между …

error: Content is protected !!