fbpx

БСП обяви „новите управляващи”

www.flagman.bg

ГЕРБ, ДПС, „Обединени патриоти” и „Воля” е новата управляваща коалиция. Това обявиха от БСП на пресконференция на „Позитано”.

От соцпартията призоваха „Обединените патриоти” да блокират кворума, за да не бъде приет на второ четене спорният закон, свързан с опрощаване на дълговете на вероизповеданията.

Според Георги Свиленски от БСП, няколко законопроекта са свързващото звено между „новите управляващи”.

„Или ако мога да обобщя, новата коалиция ГЕРБ, ДПС, „Обединени патриоти” и „Воля” какви законопроекти са внесли последните две седмици. А те са именно Изборният кодекс с отмяна на преференциите; вероизповеданията с опрощаването на данъци, осигуровки и задължения на едно вероизповедание основно; закона за концесията, лишаваща българската държава от възможност за преразглеждане на позиция и даваща възможност на бъдещия концесионер (на летище София) да съди българската държава…”, заизрежда Свиленски.

Той добави и законопроект за промяна в съдебната система, както и такъв, свързан с банковата несъстоятелност, след което повтори: „Тези са законите, които обединяват новите управляващи – ГЕРБ, ДПС, „Обединени патриоти” и „Воля”.”

„Флагман” попита – дали БСП могат да дадат обещание, че никога няма да управляват с ДПС, както направи преди дни водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Вижте, г-н Борисов не е спирал да управлява с ДПС. В политиката е важно да бъдеш последователен и почтен”, отговори обаче Георги Свиленски.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Добра новина за пенсионерите

Всяка година на 1 юли, се осъвременяват пенсиите по така нареченото „швейцарското правило“. Темпът на растеж досега бе с 11%, но според правилата би трябвало този път да е само 10%. „Искам да внесем успокоение, че ще хората ще получат пенсиите с увеличението от 11% и никога не е стоял …

Блиц Новини
Пълна излагация за Мария на сцената на Арена София

Кадри Нова ТВ и ютуб Приключи и този дванадесети сезон на „Като две капки вода“ с победата на Владо Зомбори и никой не оспори, че той напълно си я заслужи. Не така стана с някои от останалите участници, особено тези, които останаха на дъното на класацията. Въпреки, че изборът на …

Блиц Новини
Фреди Меркюри оживя на сцената на Капките

Кадри Нова ТВ Очаквано предвид представянето си през целия сезон Владимир Зомбори спечели 12 сезон на шоуто „Като две капки вода“ на грандиозния финал в „Арена София“. Актьорът остана безмълвен и дълбоко развълнуван от искрените аплодисменти на 11 000 зрители в залата, които го аплодираха на крака. Зомбори не можа …

error: Content is protected !!