fbpx

БСП внесе второ писмо в АПИ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория

БСП внесе второ писмо в Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория. След внасянето на писмото лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че са готови да заплатят анализа и са в контакт със седем европейски лаборатории от седем различни европейски държави, съобщава БТА.

Елена Йончева уточни, че за да бъде направен анализът, е необходим отговор по Закона за достъп до информация от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ по 46 точки. Те се отнасят за проектните решения в части геология, геодезия, технологичен ремонт, по които са изпълнени различните видове ремонти, както и рецептите на асфалтовите смеси, сертификатите за вложени материали, протоколите и актовете по приемане на завършените строително-монтажни работи.

Анализът, за който настояват от БСП, включва участъци, строени в последните пет години или ремонтирани в този период от време от магистралите „Хемус“, „Струма“, „Тракия“, „Марица“, първокласния път Видин – Кулата и Околовръстното на София. Според Йончева тази експертиза ще покаже две неща – първо качеството на настилката и това дали пътищата са безопасни за българските граждани.

Йончева заяви, че продължават да настояват за истината за причината за тежкия пътен инцидент край Своге в края на миналото лято. Йончева изрази възмущението си, че половин година след трагичния инцидент все още няма експертиза за състоянието на пътната настилка и отговор на прокуратурата.

Йончева посочи, че тази проверка не е срещу българските строители. Тя бе категорична, че те строят качествено, стига да не им се налага да връщат около 40% от стойността на бюджета за пътната настилка към управляващите.

Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, определи тези твърдения на Йончева като „абсурдни“ и изтъкна пред медиите, че строителите у нас строят на най-ниски цени.

Нека проверяват, стига БСП да плати разноските. Защото аз не съм съгласна да плащаме и тези разноски за чуждестранни специалисти само защото някой иска да си начеше крастата.

Схемата на изпълнението на обектите и ремонтите по европейски проекти е порочна и крайно несправедлива!Едни хора ,само защото са на властови позиции ,буквално прибират много пари, за сметка на по-доброто качество на изпълнение на дейностите.И това продължава с години!

Да научиш истината не е „начесване на крастата“, още повече, че това е в обществен интерес.

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Иво Аръков обра вота на зрителите

Кадри Нова ТВ Както каза и журито на „Като две капки вода“ имитацията на Иво Аръков бе едно към едно и малко незаслужено остана на второто място. Иво Аръков се превъплъти в украинската звезда, спечелила второ място на конкурса Евровизия през 2007 г. – Верка Сердучка. Този рът Иво даде …

Блиц Новини
Жокери провалиха играчи в „Стани богат“

Кадри: бТВ Двама участници в „Стани богат“ тази вечер нямаха късмет с жокерите си и след като те не успяха да им помогнат, си тръгнаха със скромните суми от по 500 лева. Първи в Стола на богатството седна бившият национал по водна топка Петър Ценов от Варна, който игра уверено …

Блиц Новини
Георги Христов: Българските телевизии не обичат да купуват изкуство

Кадри БНТ Дълбоко откровен в интервютата си е Георги Христов, затова и няма много такива по нашите телевизии. Рядко журналист ще се опита да направи такова и последното е пред Георги Любенов по БНТ. Нищо в моята кариера не е дошло даром, нищо не съм получил наготово, за всичко съм …

error: Content is protected !!