fbpx

Брутални разкрития за зверствата, извършени от задържания за тероризъм в Марсилия българин

аподозреният в подготвянето на атентат във френския град Марсилия българин е бил издирван в продължение на близо осем години от българските власти, за да излежи присъда от шест години затвор, издадена от Русенския окръжен съд.

Закопчаният нашенец е 48-годишният Борис Станчев. Той е получил ефективно наказание за опит за убийство на съгражданин. Той стрелял по него с ловна пушка, заредена със сачми. Мъжът едва оцелял. Поради тази причина прокуратурата повдигнала обвинение в опит за убийство. Веднага след това обаче Станчев изчезнал. Съдебните власти у нас го издирвали от 2010-а година, а европейската му заповед за арест била издадена през 2012-а година, пише Блиц.

В търсенето му се включил и Европол, но без никакъв резултат.

До залавянето на Станчев се стигнало, когато в събота той се возел на метро във френския град Марсилия. Пътничка го забелязала, но не защото властите го издирвали, а защото поведението му й се строило странно.

Тя подала сигнал до френската полиция, която за минути отцепила гара „Сен Шарл” и арестувала българина на излизане от вагона.

Първоначално той започнал да говори на руски и да твърди, че е чеченец. Това му изиграло прекалено лоша шега, тъй като седмица по-рано французин от чеченски произход Камзат Азимов рани с нож четирима души и уби млад мъж в Париж. За нападението отговорност пое групировката „Ислямска държава“.

Така българинът бил проснат на земята и подложен на щателен обиск. В чантата му била намерена електроника, която полицаите определили като части, от които може да се сглоби бомба.

Според прокурора Ксавие Тарабьо българинът ще бъде разследван в подготовката на терористичен акт.

Самоличността му пък била установена едва ден след задържането му – късно вечерта в неделя. За това помогнала базата данни, в която били въведени отпечатъците му. Така и била установена истинската му народност, уточнява в. Монитор.

От министерството на външните работи съобщиха в понеделник, че според информация на посолството ни в Париж в Марсилия е бил задържан български гражданин във връзка с издадена в България Европейска заповед за арест. Българските дипломати във Франция обаче нямали информация спрямо мъжа да има обвинение или данни за подготовка на терористичен акт.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Силвена Роу: Невиждано наводнение в Дубай

Кадри БТВ Климатичните промени все по-осезателно напомнят за себе си. Вече няколко години сме свидетели на екстремни горещини и наводнения предизвикани от огромни количества дъжд. У нас също на няколко пъти тези валежи създадоха тежки проблеми в различни райони на страната. Но за Дубай и района това са невиждани количества. …

Hell's kitchen
Сладкарката Стефани се изложи с бъркани яйца

Кадри Нова ТВ Настана радост сред феновете на Хелс китчън след изгонването на Стефани. На всички им бяха в повече скандалите, които провокираше в общежитието с кого ли не. На сбогуване се скара и с Димитър, който опита да защити любимата си Симона от нападките й. До това шеф Ангелов …

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

error: Content is protected !!