fbpx

Боят изгражда?! Много българи не са против шамарите от учител

Случай на бити ученички, за който разказаха медиите, разпали поредица от разсъждения на тема дисциплината на учениците и правото на учителите да се карат и да бият поверените им деца.

Накратко, ситуацията се разиграва по време на екскурзия до София на ученици от Кърджали, при която момиче в четвърти клас се оплакало на майка си по телефона, че е останало без храна. Майката, която също е учителка, се обадила и се скарала на свой колега, който придружавал групата. Резултатът – учителят и директорката на училището от своя страна се разкрещели на детето и на нейна съученичка и ги набили. Последното явно не подлежи на съмнение, защото директорката го е съобщила публично пред всички на другия ден.

Имат ли учителите право да въдворяват ред и дисциплина с помощта на шамари?

Законът е напълно ясен, това е забранено. Но явно много хора са на малко по-различно мнение, това показват коментарите в интернет. Според някои хора, каквото и да казва закона, „боят не да разгржда, той изгражда“, както се казваше в един знаменит монолог на Камен Донев. Разбира се, за други това си е напълно недопустимо. Ето някои мнения по въпрпоса:

“Много са разглзени сегашните деца. По времето на моите деца нямаше физически и психически тормоз от страна на учителите, но имаше уважение към учителите. Сега при една забележка от учителя- психически тормоз.”

“Значи сегашно време учителите трябва да посрещнат децата с кафе и цигари, така ли трябва?! Не знам колко са виновни учителите, но за да бъдат ударени (не вярвам бити), сигурно има защо! Родители, не познавате децата си! Общувайте повече с тях!

“Сега децата нямат никакво възпитание, всеки си прави каквото си иска, на 12 години пушат цигари, взимат дрога, наскоро ми казаха как момиче убива малки котенца за удоволствие. Това ли е възпитанието им, отсега стават убийци, после учители те били виновни! Всичко зависи от възпитанието на родителите!”

“Да, вярно е, че днешните деца са много глезени. И не знаят уважение на постар от тях, но учителите трябва да знаят, че са отговорни за децата и да имат подход кьм тях. Всичко става с сьбеседване учител, родител и ученик. Нямат право да бият децата, не мога да разбера какви хора станахме?! Като не могат да издьржат, да си намерят подходяща работа за да няма нерви…”

“В кой век живеете, бе хора? Нямат право да нарушават правата на децата по никакъв повод и начин!”

“Съд и затвор. Много започнаха да си позволяват да бият. Никой няма право да бие чуждо дете! Ами ако сега родителите набият директорката и учителката, какво? Ще ги осъдят веднага.”

“Кой знае каква е истината? Аз на тея малките им нямам хич доверие!”

Ako boia izgrajda haraktera na ycenicite to maroda teiabva da izgradi haraktera na ypravnicite i na idiotite koito si misliat ce nasilieto shte reshi problema .nasilieto rajda nasilie,decata koito se maltretirat ,kato porasnat praviat tova koeto im praviat v ocilishte.Nasilieto e maika na Diktatorite.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Изгонената Силви към Ергена Алек: Ще си понесе последствията

Кадри БТВ От надпреварата за сърцето на „Ергенът“ отпадна една доста противоречива личност, а именно Силви, която се оказа нехаресвана от никой и дори дамите вътре се страхуваха от нея Не съм очаквала така да стане, беше изключително неприятно. Това бяха интриги, които Криси направи, но това си е за …

Блиц Новини
„Бригадата“ помага на семейство с девет деца

Кадри БТВ Този сезон на „Бригада нов дом“ е обърнат в помощ на многодетни семейства. Такива явно се намират в България, макар да не се срещат често. Хора, които са отдадени на семейството и децата получават и помощ от бригадата. След двойката с шест деца, чийто ремонт проследихме вече, сега …

Блиц Новини
Майката на Митко от Цалапица: Започвам безмилостна борба!

Снимки ФБ и кадри БТВ Удар след удар понася борбената майка на Митко от Цалапица. Вече 8 месеца тя води ожесточена борба със съдебната система, от която иска единствено справедливи наказания за виновниците причинили смъртта на сина й. Атанаска Бакалова има и широката подкрепа на близки и не толкова хора, …

error: Content is protected !!