fbpx

Борисов обсъжда винетките с общинари от цялата страна

fakti.bg

Дискусират механизма за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа
Премиерът Бойко Борисов ще се срещне утре с представители на Националното сдружение на общините в Република България. В разговора ще бъде обсъден механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа.

Срещата става след като Борисов заяви вчера, че е разпоредил на Министерството на регионалното развитие и на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) да не се променя сегашната ситуация – т.е. да не се искат винетки за Северната скоростна тангента в София. Но посочи, че общината трябва да поеме поддръжката на пътя.

„Сега кметовете, за съжаление все от ГЕРБ, им е много лесно да казват: „Държавата“. Хубаво, държавата ги построи, плати ко-финансирането по европейските фондове, поддръжката сега пак държавата да я прави. Да де, ама държавата е на всички тези граждани. Така че, като искате по 12 платна в градовете, ето подаряваме ви ги, поддържайте ги“, разпали се вчера Борисов.

От АПИ и Столична община пък обявиха, че до 25 януари комисия от експерти ще трябва да намери трайно решение на казуса за винетките по тангентата.

Други региони на страната се почувстваха дискриминирани – кметът на Варна Иван Портних обяви, че започва разговори с АПИ за по подобен казус за пътища край града.

Това стана, след като жители на варненските села Тополи и Константиново и постоянно живеещи във вилните зони край курорта „Златни пясъци“ и летището на Варна също поискаха отпадане на винетните стикери.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Покрай Капките Джулиана Гани стана диджей

„Като две капки вода“ помогна на единствената участничка, която не е професионална певица или актриса, да добие популярност и повече хора да видят способностите й. Досега тя се представя повече от добре. Липсата на умения компенсира с много старание и упорита работа. Трудното е, не просто да изпееш или да …

Блиц Новини
Животът на Роси след „Бригада нов дом“

Кадро БТВ Доста коментари се изсипаха по майката с три деца, герой в последния епизод на „Бригада нов дом“. Намериха се хора, които да я критикуват за състоянието на дома й, но масово зрителите бяха възхитени от силата и борбеността на Росица. Това рамо, което жената получи с ремонта на …

USA news
A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days

A raw foodist from Russia fed his baby sunshine and it was gone in a matter of days 44-year-old Maxim Lutii, an influencer and blogger, admitted to the court in Sochi, Russia, that he is guilty of the death of his one-month-old son Cosmos. Maximus Lutius wanted to raise his …

error: Content is protected !!