fbpx

Борисов не пропусна дежурната изцепка и с турския премиер (Видео)

Българският министър-председател Бойко Борисов и турският му колега Бинали Йълдъръм проведоха официална среща в Измир, където двамата обсъдиха газовите връзки и по-конкретно транзитирането на природен газ през Турция и България за европейския пазар, пише Факти.бг.

От събитието стана ясно, че Българо-турската газова връзка може да бъде открита още в края на месец юни. След разширяването на газопровода за Турция в участъка между компресорна станция „Лозенец” и очистно съоръжение „Недялско“ ще бъдат увеличени възможностите за транзитиране на природен газ през връзката от 14 млрд. куб. м до 15,7 млрд. куб метра годишно. Освен това ще може да се транзитира природен газ и в реверсивна посока – от Турция към България.

В пресконференцията след срещата между двамата премиери Борисов потвърди, че с Русия и Турция сме се разбрали газът да мине през България, но нашето „домашно“ е да кажем как. Според думите му все още преговаряме с ЕК.

„Имаме уверението на турската и руската страна, че намирайки подходяща допустима от ЕК, ще намерим формула да транспортираме газа през Сърбия, Унгария, Македония, Албания“, допълни той.

В края на пресконференцията Борисов не пропусна да прояви така характерната си липса на резервираност по време на подобни официални мероприятия и се пошегува с Йълдъръм.

„Ако има нещо да отречеш, отричай сега, защото има много преводачи в България, които ми търсят кусури. Вече ще се застраховам предварително“, заяви Борисов пред журналистите, смеейки се към турския премиер.

Изказването му можете да чуете след 17:24 мин. във видеото.

 

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Люси Иларионов: Веско Маринов вися на въже заради клип

Кадри ютуб „При ТоТо“ и видеоклип Веселин Маринов Режисьорът Люси Иларионов е пълен с истории покрай снимането на клипове на родни звезди. извади на показ някой пикантни детайли от кухнята на поп фолка. Продуцентът отрязал големите фолк звезди от лекия жанр Eмилия и Ивана, без да му мигне окото. Това …

Блиц Новини
Започна наддаването за победител в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Краят на кулинарното шоу Хелс китчън наближава и започнаха залагания кой от останалите вътре участници ще грабне голямата награда от 100 000 лв. Четирима мъже се спрягат за основни претенденти за финала в шоуто. Това са Лъчезар Чоткин от Дупница, Димитър Красенов, който от 8 години живее …

Блиц Новини
Задава се сватба за Зомбори след Капките

Най-добре представящият се имитатор този сезон в „Като две капки вода“ Влади Зомбори официално от сцената се обясни в любов на половинката си актрисата Весела Бабинова. Макар да имат дете, двамата все още не са сключвали брак. След края на шоуто, той ще предложи на любимата си да се оженят, …

error: Content is protected !!