fbpx

Борисов критикува актива на ГЕРБ и обяви, че хората искат справедливост

www.actualno.com
Премиерът Бойко Борисов отправи критики към актива на ГЕРБ по време на националната предизборна среща на партията в НДК. Министър-председателят обаче посочи, че хората искат справедливост и не обичат елитарни политически формации. ​Борисов направи кратка ретроспекция на създаването на партията и изтъкна доверието, което тя е завоювала. За какво създадохме ГЕРБ? И когато го създадохме, в какви условия го създадохме? Народът всячески искаше да се отърве от Тройната коалиция. И затова народа избра нас. В голямата си част защитихме доверието на народа, посочи още премиерът Борисов. Той коментира, че ГЕРБ много бързо е направил подобрения в множество сфери и затова хората са забравили какво е било преди това. В същото време обаче има недоволство, каза Борисов като отбеляза състоянията в момента на икономиките на САЩ, Германия, Франция, Дания, Белгия. Борисов е убеден, че има нещо, което трябва да се промени. Той обаче подчерта, че ГЕРБ има здрави и стабилни структури по места.

Скачайки от тема в тема, Борисов заяви, че няма град в България, в който да няма нещо ненаправено. Вкарахме 30 000 деца в класните стаи, милиард се даде за училищна инфраструктура, поели сме ангажимент за двойно увеличение на учителските заплати. Борисов критикува обаче прехвърлянето на вина между кметове, министри и депутати и попита риторично „Кой печели от това?“. Премиерът се обърна и към кметовете, като посочи, че са им направили една „активна кампания“ относно санирането и че в публичното пространство е останало усещането за „калпаво“ саниране. „Къде е съпротивителната ни сила?“, попита отново Бойко Борисов. Задавам си въпроса защо и нашата подкрепа намалява.
Депутатите подменихме, кметове подменихме. Никога не сме имали по-ефективна борба с контрабандата досега и всеки ден се говори за корупция. „Вие ако не си вземете мерки да си прочистите къщичките по места, рано и ли късно това ще избие. Хората искат справедливост. Хората не обичат елитарни партии и хора. Към всеки един трябва да сме човеци“. Във всеки един от нас има грешка и трябва да си поправим на мига, категоричен бе още Борисов.
Борисов благодари специално на ДПС „за подкрепата за самолетите и по тема евроатлантическа ориентация“. Премиерът коментира, че държавата се стреми да купи най-доброто за българската армия като боен изтребител. Министър-председателят обяви, че въобще не е оптимист за излизането на Великобритания от Европейския съюз. Борисов посочи, че Общността трябва да е готова за всякакъв сценарий, тъй като това ще е „тежка катастрофа за Европа“.

Цветан Цветанов
На местните избори трябва да покажем сила, идентичност и потенциал. Това заяви и зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов. „Имаме реална възможност след местните избори да имаме кметове поне още в 30-40 общини“, посочи той. „ГЕРБ има 1727 общински съветници. Това са хора, които могат да допринесат, за да покажем на хората какво сме направили“, посочи Цветанов. „Убеден съм, че изборите и победата, която ще постигнем на европейските избори, ще ни даде възможност да говорим за местните избори“, каза зам.-председателят на ГЕРБ.

„Виждате какъв е сблъсъкът между БСП и ПЕС. Има платформа на БСП с различия от ПЕС. Може ли това да бъде послание към европейските граждани?“, коментира Цветанов. Той обясни, че от 1 до 30 юни всяка структура на ГЕРБ, на база указанията, ще трябва да изготви проектолисти за общински съветници. „Тогава трябва да се направи анализ на всяка структура, община и област, какви са резултатите. Когато обсъждаме номинациите да видим каква е ролята на всеки кмет, народен представител“, изтъкна още Цветанов.

Йорданка Фандъкова
Изправени сме пред засилващ се популизъм от всички страни, придружен с груби манипулации и откровени лъжи. Това каза и зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова по време на националната предизборна среща. „Само след по-малко от 4 месеца ние ще се изправим пред нашите съграждани, за да поискаме отново тяхното доверие на изборите за Европейски парламент, а малко по-късно и на местните избори“, подчерта Фандъкова.
„За мен на изборите през тази година не е важно кой от нас ще бъде евродепутат, кмет или общински съветник, единственият важен въпрос е дали ще покажем на хората, че сме си свършили работата и че правим живота им по-добър и дали можем да ги убедим, че имаме опита, знанията и ясните планове да работим и да продължим да се трудим за тях“, заяви столичният кмет, като подчерта, че управлението на първо място е отговорност пред хората.

Манфред Вебер
Във видеообръщение водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер поздрави ГЕРБ заа провеждането на форума. По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов – точно това ЕНП предлага на Европа, посочи Вебер. „2019 е ключова година на избори – и за Европа, и за България. У вас ще се проведат европейски и местни избори. Това е страхотна възможност да покажем, че ние от ЕНП винаги сме близо до хората. Самият аз произхождам от малко селце в Бавария, което наричам свой дом. Но аз съм, освен това, германец и европеец“, коментира още Вебер.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!