fbpx

Борисов и Караянчева днес режат лентата на най-стария златен рудник в Европа (снимки)

На тази площадка стартира златодобивът на Ада тепе. Първата фаза от разработването на първия рудник, откриван в България в последните четири десетилетия, пише rodopi24.com. Както вече писахме, в 12 часа на 23 август Ада тепе ще бъде официално открит.

Това ще бъде сторено в присъствието на премиера Бойко Борисов на площадката пред обогатителната фабрика. На официалната церемония ще бъдат президентът и главен изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс” Рик Хаус, председателят на борда на директорите Джонатан Гудман и вицепрезидентът на компанията инж. д-р Илия Гърков, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, президентът на Евромин Марк Раховидас.

След официалното откриване ще се проведе и празник за Деня на миньора. 279 са назначените служители на „Дънди Прешъс Металс“ в Крумовград. 18 са стажантите в компанията. Средната работна заплата е 2 100 лева, като служителите получават ваучери и за храна, а бонусна система стимулира допълнително работниците. Допълнително възнаграждение получават и за всички празници.

Отново Дънди прешъс?Толкова ли можахме?Какъв ще е процента за България?Сигурно трябва да се радваме на 5%.Българите са за работа .

поредното нарушение на чл. 18. от конституцията
(1) Подземните богатства, крайбрежната плажна ивица, републиканските пътища, както и водите, горите и парковете с национално значение, природните и археологическите резервати, определени със закон, са изключителна държавна собственост.

Държавна собственост как се стопанисва,какво остава за Б-ия?

НЕ Е ИНТЕРЕСЕН ПРОЦЕНТА ЗА БЪЛГАРИЯ,А ПРОЦЕЕНТА ЗА БОЙКО ТИКВАТА

Богата държава беден народ

5 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

error: Content is protected !!