fbpx

Борисов за драмата с чумата: Знам какво е да ти убият животинката

Пред журналисти премиерът Бойко Борисов коментира и разразилата се драма с чумата по животните в Странджанско, пише novini.bg.

Първо той направи забележка на министър Румен Порожанов за начина, по който се обяснява на хората какво трябва да се случи с животните им. „Аз гледам животни и знам какво е да ти ги убият. Това ти е като дете. Животинките са много мили“, каза той и продължи: „Трябва да се направи, каквото е необходимо и да се обясни на хората, че изпуснем ли заразата да се разпространи, тогава ще плачат всички и щетите ще са за стотици милиони.

„Проявете съчувствие, плащайте бързо и обяснете на хората, че тази напаст ще плъзне навсякъде и след това нищо няма да можем да изнесем. Обяснете хубаво и покажете как е действала комунистическата партия. Нито сме изверги, нито не ни е жал за животните. Помолете хората да не крият животните. Заради няколко животни може да се случат много големи щети, защото имаме 1,3 милиона животни. Едно да е убием 4000 животни, друго е 1,3 милиона. Премине ли тази зараза през планината, ще стане катастрофа“, категоричен бе Борисов.

И поръча на земеделския министър да провери как се е процедирало през 90-те години в такива случаи.

„Искам да вземете всички мерки за дезинфекция“, каза още той на Порожанов и си спомни как всичко е било дезинфекцирано, когато е имало подобни болести по време на комунизма.

„Веднага подгответе стада, платете им парите, за да могат да си напълнят малките фермички и кошари с животни. Всичко трябва да се гарантира на 100%. Колкото и да струва, сега е малко, после обаче ще е стотици милиони“, каза още Бойко Борисов.

Няма коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Полицай не послуша дъщеря си в „Стани богат“ и спечели много пари

Кадри: бТВ Никола Христов, който 28 години е бил инструктор по стрелба в МВР, показа самообладание, качества и знания в „Стани богат“ тази вечер. При един от въпросите обаче той бе сериозно разколебан, но в крайна сметка взе вярното решение и си тръгна с чек за 10 000 лева от …

Блиц Новини
Графа: Работохолик съм, но вече се пазя

Кадри Нова ТВ Вече доста години Влади Ампов – Графа е на върха със своето творчество и не само. Благодарение на него много млади таланти откриха попрището си в музиката. Неговият път както феновете му знаят започва от ранна детска възраст и както сподели издържа се сам от тийнейджърските си …

Блиц Новини
Ники Кънчев открива сезона на „Кой да знае?“

Кадри БТВ Тази вечер е старта на забавното куизно шоу „Кой да знае?“. С появата си в ефир бързо придоби популярност сред зрителите и сега се очаква с нетърпение. Гостите тази вечер са освен най-известната майка на мамино синче №1 – Катето Евро и господин „Стани богат“ Ники Кънчев. Двамата …

error: Content is protected !!