fbpx

Борисов: БСП не смеят да кажат името на Слави Трифонов

Бях възложил на нашите парламентаристи да се срещнат с коалиционните партньори и да им кажат, че сме се съобразили с волята на избирателите за размера на партийната субсидия. Предстои да се съберем и да коментираме въпроса. Правилно реагираха „Обединени патриоти“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел, където участва в европейския съвет, съобщава Марица.

Борисов изтъкна, че като се прибере ще накара експертите да направят графика за приходите през целия преход. Тогава щяло да бъде нагледно, кога сме загубили най-много пари.

Бойко Борисов коментира и реакцията на БСП във връзка с размера на партийните субсидии. „Те винаги са победители. Кое е фиаско, че две години си траеха, да не ги изяжда Слави Трифонов? Не смеят името да му кажат. Два милиона гласуваха за партийната субсидия. Те са царе на думите, затова толкова години управлявам. Не им прави чест да коментират“.
„Длъжен съм на базата на коалиционното споразумение да се съобразя с партньорите. На този съвет отново ще отстоявам това, което ние сме казали, за един лев. Аз отговарям за ГЕРБ и нашата позиция е за един лев, съобразена с референдума“, категоричен бе Борисов.

Той коментира и провала на преговорите за наследника на поста на Жан Клод – Юнкер. „Всичко познах. В неделя 18:00 часа план Б. Така винаги правим, заседаваме до 3:00-4:00 часа и като не се разберем следва план Б. Факт е, че никой от тримата водещи кандидати не получава мнозинство. Партията, победила на европейските избори, трябва да излъчи председател“, коментира още Борисов.

„Има нещо нелогично, десните кандидати, които се бориха и получиха доверието на изборите, сега само те не могат да участват в избора“, отбеляза българският премиер.

Относно офертата на изтребителите, Борисов заяви: „Водят се финални преговори и тъй като парите ги няма в бюджета, стигне ли се до сделка, ще ги дадем от резерва. Преговорите вървят около 2,2 милиарда“

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!