fbpx

Борисов: Аз го каня за министър, той вика: „Не, кака ми си купи имот“!

От тежки преговори за Брекзит и големи проблеми с подбора на нови кадри за властта след Апартаментгейт се оплака премиерът Бойко Борисов в Брюксел. Той участва в работната вечеря на евролидерите в Брюксел, която е прераснала в спорове до малките часове на четвъртък, докато се стигне до компромиса разводът на ЕС и Лондон да се отсрочи до края на октомври, пише TrafficNews.bg.

„Към 4 часа българско време приключихме и приехме този компромис за Брекзит на 31 октомври. Приехме такива решения, всяка една думичка на английски какво значи, как значи, как би могла да се интерпретира и какви последици би донесла. Зададохме много въпроси на г-жа Мей, тя отговаряше. Ключовото е в срока до 31 октомври. Този по-дълъг срок означава, че Великобритания остава с пълните си права, трябва да проведе избори“, обясни Борисов пред журналисти в Брюксел.

„Ако парламентът на Великобритания одобри излизането, те излизат на първо число на месеца, който идва. Дава им се тази възможност. Много часове отидоха да се намери най-добрата форма на изразите, че ние много ги оценяваме, но в същото време те ще се държат отговорно. Всички започват и свършват изреченията с това, че Брекзит без сделка е шок и ужас.

Хората които направиха Брекзита вече не ги чувам в английската политика, а сега всички останали се чудим по нощите как да направим сделка.“, добави той.

„Интересът на българските граждани там изисква да положим всичките си усилия. Не съм си тръгнал по-оптимист днес. Длъжен съм да обясня, че сме положили всички огромни усилия“, каза още Борисов.

Той отдели специално внимание и на ситуацията в Габрово, където имаше погроми след като трима роми пребиха продавач.

„Пратих Дончев в Габрово, за да може напрежението да се свали. Хора с присъди условни, с такова минало видно от записа, достъпен за всички се е получило така.

Чувството за справедливост на хората там. Габрово е хубав град, завод след завод се строи и това довежда вътрешна миграция на хора, търсещи препитание. Роми там работят с машини за кабели за „Мерцедес“, които се изнасят в Европа. Дончев е там, с Младен Маринов пратихме и жандармерия, за да се пази спокойствие. Тези виновни лица независимо от какъв произход са – наказание. Има ли избори етническото напрежение се вдига. Възложил съм на Маринов да направи оценка“, каза премиерът.

После се върна и на другата вътрешна тема за „Апартаментгейт“, който превърнал в ходене по мъките намирането на нови попълнения за властта.

„От 6-7 кандидати за министри или зам.-министри, в момента в който се спра на него, пристига и вика: Знаеш ли, че майка ми и баща ми, и кака ми са направили една сделка, дали няма да се разгледа по лош начин.

Сега щом проверяват на всички апартаменти, къщи, тераси, виждате, че навсякъде, зависимо от това какво искаш да тълкуваш може да намериш всякаква информация. Аз съм възложил на Горанов да проучи австрийския и немския модел. Ако имаше система, нямаше да има въпроси“, каза още Борисов.

Аааа , НА ГОРАНОВ ХА ХА ХА ! ЖАЛКИ СТЕ С НАПЪНИТЕ ДА СЕ ЗАДЪРЖИТЕ НА ВЛАСТ ! НЕ ВИ ИСКАМЕ И НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ! АУТ ОТ ПОЛИТ. СЦЕНА ! ЗАВИНАГИ !

И какво следва от това ? Анархия ? Комунизъм ? Монархия ?

Няма да пуснат кокала тея!

3 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Пилот накара Ники Кънчев да онемее в „Стани богат“

Кадри: бТВ Станислав Кертиков продължи по емоционален начин блестящата си игра в „Стани богат“ тази вечер. След като се настани отново в стола на богатството, пилотът на самолет успя да докосне сърцето и душата на Ники Кънчев с признанието защо е решил да участва в телевизионната игра по бТВ. „Тук …

Блиц Новини
Луковит пропищя от щъркел, който кълве автомобили

Кадри Нова ТВ Малко комична история за агресивен щъркел разказаха хора от Луковит, но истинска. Те разказват, че животното кълве калници, сваля боята и нищо не може да го прогони от автомобилите. Щъркелът тормози Луковит и след завръщането си в града и поведението му дори ескалира. Часове след приземяването си …

Блиц Новини
Евгени Димитров – Маестрото: Търсим колоритни личности за „Бягство към победата“2

Кадри БТВ „Бягство към победата“ е едно риалити малко позабравено, тъй като минаха доста години от първото такова приключение, организирано и осъществено тогава от екипа на Слави Трифонов. Продуцентът му Евгени Димитров – Маестрото и отговорният редактор Йордан Свеженов споделиха любопитни подробности от подготовката в ефира на БТВ. Няма нито …

error: Content is protected !!