fbpx

Борисов: Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Иисус Христос е назначил и папата, и патриарха

„Тридневното посещение на папата е добра реклама за нас. В негово лице имаме един приятел на България и то голям. Мисля, че беше добро посещение”. Това каза премиерът Бойко Борисов минути, след като папа Франциск се качи в самолета си, за да отпътува за Скопие. „Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ Иисус Христос е назначил и папата, и патриарха, така е преценил, така е сторил. Да го коментираме и него ни най-малко не желая. На мен лично ми беше приятно като видях папата как целува кръста на нашия патриарх. След това са решили друго да правят, пак тяхно решение. Правителството отиде на месата, хиляди хора се стекоха и мисля, че стана добре”, посочи премиерът, цитиран от бТВ.

Един от най-коментираните акценти от посещението на папа Франциск у нас беше призивът му за прием на бежанци.

„Ние винаги сме били толерантни. Векове наред. И винаги много ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните и сме длъжни да им окажем помощ, и икономическите мигранти, и тези, които нелегално искат да влязат в страната и нарушават закона, така че това са две различни неща. Надали някой от вас бягащи от война хора няма да ги приюти, да ги скрие и след това да ги върне в собствената им страна. Нищо различно от това, което навсякъде е казвал. Ние сме против тези, които нощно време през границата, нарушавайки закона, искат да стигнат някъде, където не ги желаят. И затова много стриктно, усърдно пазим своята граница”, коментира премиерът Борисов.

Друг ключов момент от визитата на папа Франциск бе молитвата за мир.

„Последните му думи бяха: „Продължавайте да правите мостове, магистрали на Балканите, защото е изключително важно, върху това ви благославям”, каза Борисов.

„Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове”, каза папа Франциск, преди да отпътува от страната.

Господ не е назначил нито папата нито патриарха наш.Назначени са от управляващите върхушки , защото са им удобни и проповядват идеите на управляващите-примирение, толерантност и най вече търпимост към всичко – те да правят всичко за тяхното добруване, а ние да си чакаме Господ да ги накаже. Народа живее в недоимък, бедност и воини, водени за тяхното още по голямо забогатяване, а висшето духовенство заедно с управляващите благоденстват. Ватикана е с огромни богатства. Колко милиарда са дали за Африка, Азия и Латинска Америка, да оправят живота на хората? Не са дали и няма да дадат.Сития на гладния не вярва.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Шеф Кустев за скандала със Сашо Кадиев: Преди да ме ядоса, да пита майка си!

кадри bTV От няколко дни зрителите на bTV очакват с интерес новия епизод на „Аз обичам България”. Основният им мотив е да видят ще яде ли Сашо Кадиев бой от шеф Кустев. От кадрите в аноннса за играта се вижда, че актьорът и звездата на „Мастършеф” не просто се карат, …

Блиц Новини
Мила Михова вдигна скандал на Криси от „Ергенът” на живо по БТВ

кадри bTV Оперната певица Мила Михова надскочи ролята си на коментатор на любовното риалити „Ергенът” и буквално се скара на една от отпадналите участнички. Това беше Криси Горджъс, която в последните епизоди беше особено заядлива, най-вече към една от останалите „ергенки” – Екатерина. Михова реши да използва студиото на bTV, …

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

error: Content is protected !!