fbpx

Бойко изригна: И на мен не ми стигат доходите! Никога за заплати толкова пари не са давани, аз от 17 години не съм…

„За Господ това, което правим, е малко. Сега ще разширим и парка, виждате колко красиво става. Нашата е лесна – показваме и документираме. На жълтите павета е важно какво ще кажат, но е важно и какво ще кажат в цялата страна“.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Бяла, където беше посрещнат от жителите на града и присъства на откриването на храма „Св. Панталеймон“ заедно с Цветан Цветанов, съобщава Блиц.

„Няма училище, няма детска градина, това, което се случва, никога не се е случвало. Никога не са били отделяни толкова пари за заплати. Да, не са достатъчни доходите, и моите не са достатъчни, и милиардер да питате, и на него ще са му недостатъчни.

„Убеден съм, че заплатите ще започнат да се вдигат и в частния сектор“, категоричен е Борисов.

„Знаете, че патриархът не е много добре. Той плака, когато му казах, че ще правим тази църква“, каза премиерът.

„Да не говорим, че трябват още 300 000 за катедралата във Варна. Тези хора идват заради вярата в Господ, не можем да ги накараме насила да дойдат. На нас празнодумството не ни е присъщо“, допълни Борисов. И още: „Дадохме и 1 милион за Троянския манастир. С 3 мога да мина, но богословие мога да завърша“.

Премиерът коментира и темата за чумата. „Водиха се много спорове, мина се прага на доброто възпитание. Помните миналия петък какво постигнахме – споразуменията за бежанците. Справихме се с този бич, който в момента цепи Европа по шевовете. Това е заради приятелството ни с Турция. В момента Порожанов е по границата. Изпратил съм полицаи, за да се опитаме да предотвратим чумата по свинете“.

„Правихме и грешки, всички в парламента. Заради газовата директива ние бяхме докарали преговорите докрай. И парламентът по някой път си променя на 360 градуса мнението. Понеже държавата ни е обща, когато има по-добро решение, изобщо не е страшно да си промениш предишното. Единствената ми забежка е относно личните коментари и обиди, иначе споровете, дискусията – това е прекрасно, защото има реална опозиция, реално мнозинство“, коментира премиера сблъсъците в парламента.

„Не съм излизал в отпуска в последните 17 години – когато съм бил премиер, кмет или главен секретар“, каза още Борисов. 

Пак простотии! Мои пари харчат за построяване на църква! Мен църква ми не требе! Питаха ли някого да пипат от моите пари? То да е само това. Хайде сега, всички, които се правят на християни, да дадат лептата си на патриарха, пък той да ги върне в хазната! И друг път няма да пипате чужди пари без разрешение!

Пак простотии! Мои пари харчат за построяване на църква! Мен църква ми не требе! Питаха ли някого да пипат от моите пари? То да е само това. Хайде сега, всички, които се правят на християни, да дадат лептата си на патриарха, пък той да ги върне в хазната! И друг път няма да пипате чужди пари без разрешение!

2 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Снаха спря играта на свекърва си в „Стани богат“

Кадри: бТВ Ваня Балтакова, която дълги години е работила в библиотеката на Софийски университет, а сега е пенсионер, се представи на високо ниво в „Стани богат“ и спечели 5000 лева. За 1000 лева тя бе попитана: „С проектирането на какви обекти се занимава основно ландшафтната архитектура“?“ – Паркове и градини, …

Блиц Новини
Киара след изгонването: Губила съм си времето в „Ергенът”

кадри bTV Поредната отпаднала от „Ергенът” хубавица заяви, че след като е изгледала предаването, си е дала сметка, че си е изгубила времето да преследва Алек. Киара Маджарова осъзнала това след като чула коментар от главния герой в шоуто, че не е негов тип човек, въпреки че го привлича по …

Hell's kitchen
Кой ще смени шеф Ангелов в „Хелс китчън”? Всички тръпнат в очакване

кадри Нова телевизия Кой ще води Кухнята на Ада, след като шеф Виктор Ангелов хвърли куртката? Въпросът вълнува всички фенове на шоуто, които видяха драматичния изход на водещия в сряда вечер. Шеф Ангелов се отказа да се занимава повече с кандидатите за наградата от 100 000 лева, след като те …

error: Content is protected !!