fbpx

Бойко Борисов: Храната в детските градини може да стане безплатна

Министър-председателят на България Бойко Борисов заяви при посещението си в ремонтираната детска градина в гр. Сливен, че храната в детските градини може и да стане безплатна, пише „Мениджър Нюз“.
„Обмисляме да направим и безплатна храна за детските градини“, допълни още премиерът Борисов пред учителите в детското учебно заведение. От ръководството на детската градина коментираха, че заведението не е ремонтирано от 30 години. Те изразиха задоволството си пред премиера от обновяването на сградата.

Същевременно премиерът попита министъра на образованието и науката Красимир Вълчев защо Сливен е областта с най-висок процент с рисковите групи деца, които отпадат от образователната система.

Според Вълчев причините са много – заради високия дял на малцинства в населението, както и напускането на учители от системата. Красимир Вълчев увери, че се извършат усилени мерки, за да се преустанови този процес. „40 хил. деца, които никога не са ходили на училище, ги вкарахме в класната стая. Като няма образование какъв да стане – или социално слаб или крадец – едно от двете“, допълни министър-председателят.

„Пари за образование не трябва да се пестят“, заяви премиера Бойко Борисов, който посети и селскостопанска гимназия в Нова Загора.

Това е по-добро решение отколкото да се намалява ДДС-то на хляба. Така всички деца ще имат качествена и
здравословна безплатна храна,ще има стимул децата да ходят на детска градина където ще се възпитават и подготвяни за 1-ви клас. Така родителите ще се освободят от такси и ще се подпомогнат бедните семейства. Още сега следва да се мисли за контрола,за да не се замислят корупционнини криминални деяния които да провалят начинанието.

1 коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Бягство към победата очаква нови приключенци

Кадри „Шоуто на Слави“ архив Едно позабравено шоу от далечната вече 2009 година стартира отново в ефира на БТВ. Тогава то бе част от „Шоуто на Слави“, сега също се продуцира от Евгени Димитров. Кастингът е вече отворен и желаещите да се впуснат в приключението могат да се запишат за …

Блиц Новини
Михаела успя да направи всички свои врагове в Хелс китчън

Кадри Нова ТВ Провал след провал в червената кухня и непрекъснатите караници на висок тон взеха жертва и това е Кирил, който се превърна в поредния елиминиран готвач. Участникът влезе с висока заявка и впечатляваща биография, но така и не показа какво може. Кирил бе сред основните виновници за провалената …

Блиц Новини
Въпрос за планети провали Радо от Сливница в „Стани богат“

Кадри бТВ Радослав Иванов от Сливница достави удоволствие на зрителите с играта си в „Стани богат“ тази вечер. Радо, който изгражда системи за видеонаблюдение и прави исторически възстановки на ключови битки от българската история, не се затрудни с първите пет въпроса и стигна лесно до първата си сигурна сума от …

error: Content is protected !!