fbpx

Бойко Борисов с ключов въпрос пред бизнеса: Кои се плашат от въвеждането на еврото и защо?

www.blitz.bg

Ние, като правителство и като партия, подкрепяме пътя към еврозоната. Той е дисциплина, сигурност и прозрачност. Това заяви премиерът Бойко Борисов в изказването си по време на 13-та годишна среща на Бизнеса с правителството. Форумът е посветен на пътя на България към еврозоната и какви ще са ефектите върху икономиката.

„Критиците на присъединяването ни към еврозоната казват, че ще се вдигнат цените. Държавите, към които се стремим, са с въведено евро. Бих задал контравъпрос: „Кои се плашат от въвеждането на еврото и защо?”. Плашат се, защото банковият съюз и в еврозоната нито централните банки, нито банките на съответната държава могат да си позволяват волности. Защо ни е страх да дисциплинираме този сектор, който е важен за всеки един от нас?”, попита премиерът.

„Разбира се, че е важно: по-ниски лихви по кредитите, дисциплиниране на банковия сектор. Когато България е в този клуб, няма как да се случат неща като фалита на КТБ. Ние като правителство и като партия подкрепяме този път. Той е дисциплина, сигурност и прозрачност.

Президентът Макрон ни каза:” Когато сте в този клуб, ние сме сигурни, че в България всичко е добре”.Радвам се на оценката на колегата Валдис, че се движим добре по пътя за интеграция и влизане в еврозоната”, посочи той.

Той благодари на шефа на БНБ и на финансовия министър за работата. „Огромни усилия се полагат. Никак не е лесно, трябва да убедим партньорите ни, че нещата ни са изрядни”, заяви Борисов.

На форума премиерът отчете, че данъчните приходи са се увеличили с 50%. „Това означава много по-добра работа на приходните агенции. Външният дълг за 2019 г. ще бъде 18,6% и ще ни нареди сред държавите с най-нисък дълг в Европа. Средната работна заплата в сравнение с 2014 г. е нараснала с 47,5%, БВП е нараснал с 39% в сравнение с 2014 г. Приходите от туризма са рекордни. Инвестициите отбелязват ръст. Това сочат данните на БНБ. Те са в сферата на реалната икономика. За първи път износът на България за Германия е по-голям от вноса. Заводите бълват продукция, която се изнася на 100%”, отчете министър-председателят.

Където са магистралите, заводите никнат като гъби. В края на март поне 3 лота ще започнем да строим по „Хемус”. Това ще е реката, по която ще потекат инвеститорите към Северна България”, подчерта Борисов.

„България е единствената държава, която се справи по европейски начин с миграцията. Ако всички държави водеха политиката си както България направи, нямаше да имат проблеми. Споразумението с Турция работи прекрасно. Изпълнили сме европейската си солидарност на 100%. Свършихме си работата и доказахме, че външна граница на ЕС може да се пази по възможно най-добрия начин”, заяви той.

„Изборите са си избори и там ще си проличи и отношението на хората и всяка една партия какво предлага. Убеден съм, че ще има хора, които ще заложат пари срещу нас, може да излязат и банкери срещу нас, но ние сме длъжни да правим правилните неща, пък да става каквото ще. Вярвам в инстинкта на българския народ. Той винаги много добре преценяват. Инстинктът на хората е най-верният и той винаги ще ни води в правилната посока“, категоричен бе Борисов.

Какъв бизнес има в България ? Само на хартия ! Какво произвеждат и ядат българите ? Само внос ! Само крадливите банки са на печалба. Търсите начин как да оберете на хората спестените парички и да вземате заеми, защото скоро европейските фондове ще пресъхнат. Лакомеете да оберете и малкото средства в боновите книжки. Както при Дянков обрахте и сребърния фонд за пансии. По-добре минете направо към долара за да плащате тока на американските централи на българска територи и да си зареждате ф16 по-лесно с краварска газ. Някой попита ли населението за Европа, НАТО, Еврото, вашите мандати и облаги.ГЕРБ са вредни за тази държава.

Нали видяхме какво стана с Гърция и Испания като им го начукаха еврото????????????ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ???????????????

Това че управляващите не са добре съм защо трябва да пати народа…. Докога, Докога ще е все народа на дулото????????

За всичко и за всички други мислят но не и за вдигане на пенсиите. Работещите с тези заплати също ще мизерстват. Нямат престава как ще затънем…..после и стачки не помагат

Ало …измамника Борисов ти пита ли за общестенното мнение за самолетите,за базите които даде на американците и то безплатно,а за златото Ни което даде на Дънди?А сега като минеш към еврото и всички цени на стоки и услуги ще станат Х2.Затвор за всички ГЕРБЕРИ и национализация на имуществото Ви на всички които окрадоха труда на нашите деди,нашия труд и бъдещето на нашите деца и внуци.

Господа гъзодавци не пиша гербажия защото те неса хора а саизйедници къде си тръгнал бос през просото господине вийе имате ли си представа какво мисли Европа за България че ти господинчо неси математик досега каквото дати дали щесиго искат както прочетох Меркел те пита чете питаме къде са парите дето ти ги дадохме не заблуждавайте народа със това евро а управител си вътрешната икономика вдигнете пенсиите на хиляда лева направете заплатите на две хиляди лева итогава помислете за това прословуто евро

Тази нация участва в европейска организация чиято цел е човешката експлоатация.

Нечестни и подли политици са като кукли на конци и потърпевшите сме аз и ти, като постоянни лъжи излизат от техните усти, а народа си плаща данъци.

Писна ми тези лунатици да опредлят нашите граници.

Имаме нужда от повече бунтовници срещу тази схема на държавни управници които са забравили че работят за всички граждани.

И се питам кога ли ще се събудим колективно за да имаме бъдеще градивно
Molyavi

Гладна кокошка просо сънува,хвалипръцко наш за софата се дръж.

Гладна кокошка просо сънува,хвалипръцко наш за кофата се дръж.

Когато си заедно с богатите има шанс да станеш и ти богат.Ако се делиш от клуба на богатите ще си останеш беден.Дребнави глупаци.

Цяла Европа прие еврото но ние (чета коментарите по-горе) е хубаво да сме отделно. Нали сме богати,стабилни и изобщо сме чудо,що ли ни трябва да ходим по гайдата на ЕС и да приемаме еврото.По-добре да приемем рублата че тя е по-мършава и отведнъж ще станем милионери и хилиардери.

БОЙКО, ТИ СИ ПСИХОПАТ. ЗНАМ, ЧЕ ЕС, БРЮКСЕЛ И ОНАЗИ ОТКАЧАЛКА МЕРКЕЛ ТЕ ПРИТИСКАТ ДА ПРИЕМАШ ДЯВОЛСКИТЕ ЗАКОНИ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, ЗА ДА Я УНИЩОЖИШ. ИНАЧЕ ТЕБ БОЙКО, ЩЕ ТЕ ВКАРАТ В ЗАТВОРА, ОНЕЗИ, КОИТО ТЕ ИЗБРАХА ДА СТАНЕШ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИ ТРИ МАНДАТА. НЯМА ДА СЕ ОТЪРВЕШ ТАКА ЛЕСНО ОТ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД, ЗАЩОТО ТИ СИ ЕДИН, А НИЕ СМЕ МНОГО. КОВАРНИТЕ ЗАКОНИ, КОИТО ГИ ПРИЕМАШ БЕЗ ДА СЕ ДОПИТВАШ ДО НАРОДА, ЩЕ БЪДАТ СРЕЩУ ТЕБ, ТВОЕТО СЕМЕЙСТВО И ОНЕЗИ КОИТО ОСЪДИХА БЪЛГАРИТЕ НА САМОУНИЩОЖЕНИЕ.

Защо има членки на ЕС, които НЕ въведоха еврото- пример Чехия ?! Те по-глупави ли са от нас?????

И Англия не прие еврото , сигурно са по-глупави баце , но аз не мисля така !

Работя с гърци от много години, еврото ги върна в каменната ера, много големи лъжи в думите на този селянин. Начин да се заличат кражбите им

Този път НЕ Борисов ,НЕ Горанов , НЕ кабинета , НЕ парламента , а НИЕ ЩЕ РЕШИМ С РЕФЕРЕНДУМ ЗА или ПРОТИВ ЕВРОТО ! Защото нищо от изброеното в изказването ти не отговаря на истината ! Нали ти е ясно , че никой вече не ти вярва нито извън България , нито в България ! Ако още не си го разбрал , скоро ще го разбереш , че ГЕРБ тотално се провали ! И така ще бъде със всяка бъдеща партия , чийто приоритет НЕ Е социалната политика ! С обещания и високопарни слова не се печели доверие , а с това с какво разполагаш в джоба си ! Ципрас вдига минималната заплата на 650 евро , а ние ? Писна ни да сме на последните места по всичко ОТ-ДО , но явно всички вие СТЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ ! Но всичко има край !

Анонмен Какво евро бе никакво евро неща

Помогнах на колега от южна италия да си смени спукана гума на паркиг е швейцария преди десет години ,после вечеряхме заедно и в разговора стна дума за еврото .той ме попита каква е ваща валута ,казах му ЛЕВЧЕ . Неговите думи бяха, дръжтесе за левчето ,незнаете какво ви чака с еврото.сега знам на сто процента че което струва 1 лв. ще струва 1евро .пенсията от 200лв ще е 105 евро .всичко ще е двойно !! Само че заплатите НАДОЛУ цаните НАГОРЕ .

Продажник! Питал ли си народа дали иска това евро? Не се мисли за бог! Каквото кажеш, това да става! Този път се казва Не на еврото! Вземи, че си го набий в главата! Не на еврото!

Точно така,вдигнете заплатите,но и пенсиите,защото родителите ви,г.адуват,за да си позволят отоплевие през зимата,от там настинки,вируси и….в крайна кметка заради слабия имунитет на родителите ни,които много плотове и зеуци трабпа да ядат,те сеудят ,как да оцелеят .

Вярвам във вашият потенциал“ ГЕРБ“ но е нужно по- смело и настъпателно,без отстъпки пред БСП ииииии, хора, пенсии такива,никой жив не заслужава!!!

По голям наглец от теб е цвцв. Сега как ще спиш като си втори? Малий , няма да те хване сън. Ами сега?!?!?!

Нашата тиква е най куха.

Лимитът на Валутния борд е изчерпан . Вероятно преди въвеждане на еврото ще се промени съотношението евро – лев. Всички страни от ЕС при въвеждане на евро са изпитали неравностойния паритет. Единствено Австрия не е допуснала , заради строг контрол , промяна на съотношението и изгребване парите на населението . Влизането в еврозоната ще маскира липсата на икономика в държавата. БВПродукт се формира в голяма степен в сферата на услугите . Почти няма селско стопанство . Плодове и зеленчуци са от всякъде , но не и от България . Иконоиката се натоварва допълнително с увеличение цената на живота .Здравеопазване – няма такова .Лекарства в пъти по-скъпи от Европа. Енергийни източници – непрекъснато увеличаващи се цени . Около 40-50 % от доходите ни отиват за храна , която е по-некачествена от същите производители в Европа и за Европа.Няма нещо , което да не е дадено на концесия , откранато или Усвоено от някой близък до властта. НЯМА КАК ДА СЕ ПОДОБРИ ЖИВОТА НИ СЛЕД ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО . Това ще е политически фишек , който ще се интерпретира – Какви успехи постигнахме .

НЕ ИСКАМ КАКВОТО И ДА Е ЕВРО–-ЖЪЛТО ИЛИ БЕМБЯНО ! ИСКАМ В БЪЛГАРИЯ ЛЕВА КОЙТО ИСКА ЕВРО ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !!!!!!!

32 коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Блиц Новини
Дара лудо влюбена в годеника си

Кадри БТВ Вечерта в Денсинг старс бе посветена на много близки хора на участниците. Всеки от тях остави сърцето и душата си на сцената на бляскавото шоу. Тази вечер танцувахте за любимите си хора, не само за точки и престиж. Обичахте и бяхте обичани. Любовта няма граници, няма първи и …

Блиц Новини
Рязката смяна на температурите носи огромен риск

Кадри Нова ТВ От няколко дни синоптиците тръбят за големи температурни амплитуди. След дни със стойности около и над 30 градуса ще застудее изведнъж. Това е като шок за организма и неговата адаптация.Това може да ни може да се изправи пред различни предизвикателства. Едно от основните последствия от рязката смяна …

Блиц Новини
Шеф Токев коментира козунаците от 200 лева: Органичните яйца са много скъпи

кадри bTV „Порше” или „Ферари” не струват колкото един „Фиат”, този коментар направи шеф Андре Токев по повод рекордната цена от 200 лева за килограм козунак по Великден. В „Преди обед” по bTV той обясни, че един майстор трябва сам да си поставя цената, а не клиентите да я определят. …

error: Content is protected !!